Екоактивісти та медійники за 20 годин створили проект про порятунок річки Либідь

Екоактивісти та медійники за 20 годин створили проект про порятунок річки Либідь

22 Червня 2015
2066
22 Червня 2015
15:29

Екоактивісти та медійники за 20 годин створили проект про порятунок річки Либідь

2066
Екоактивісти та медійники за 20 годин створили проект про порятунок річки Либідь
Екоактивісти та медійники за 20 годин створили проект про порятунок річки Либідь

21 червня на сайті «Екоцентру» екоактивісти та медійники опублікували лонгрід про відродження річки Либідь «Тут могла б бути ваша річка». Над проектом команда з десяти медійників та екоактивістів працювала 20 годин, поставивши за мету за одну добу створити перший в Україні longread на екологічну тематику. Про це «Детектор медіа» повідомила ініціатор проекту Вікторія Білаш.

 

Створений лонгрід розповідає про історію річки Либідь та сучасні проблеми водойми, яку більшість киян через забрудненість називають не річкою, а стічною канавою.

 

«Мало хто з мешканців Києва знає, що Либідь впадає у Дніпро, ще менше -  що річку визнали однією з найбрудніших рік Європи. Тому питання порятунку водойми - це не лише бажання облагородити узбережжя Либіді та зробити річку привабливою, це ще і турбота про якість питної води», - говорить один з організаторів проекту та екоактивіст Михайло Петях.

 

Над екологічним лонгрідом працювали десять медійників та екоактивістів, які попередньо були незнайомі між собою. Учасники проекту самостійно обирали тему, над якою працювати, тому в них не було жодних заготовок та глибоких знань про малі річки Києва.

 

За словами Вікторії Білаш, тему лонгріду учасники обирали майже три години. «У нас було надзвичайно багато цікавих ідей, але вирішили все ж сконцентруватись на Либіді, бо про річку взагалі мало хто писав. Так, на сайті Київської міської державної адміністрації останні згадки про річку Либідь датовані аж 2013 роком. Жодної інформації про водойму не вдалося знайти ні на сторінках Держагенства водних ресурсів, ні Держекоінспекції, ні Держсанепідемслужби. Журналісти також не особливо багато писали про проблеми малих річок у Києві», - пояснює вона.

 

Хоча учасники проекту планували впоратися з лонгрідом за 16 годин, проте на весь процес у них пішло 20 годин.

 

Організатори акції обіцяють, що в майбутньому проводитимуть схожі проекти. На їхню думку, таким чином можна спонукати медійників більше уваги приділяти проблемам довкілля.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
український правопис
3227 дн. тому
Видно, що медійники дуже мало знають про Либідь: вони навіть саму назву ЛибЕді пишуть з помилками...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду