Нацрада сподівається, що «Інтеру» 9 травня «вистачить розуму не повторити новорічний ефір»

Нацрада сподівається, що «Інтеру» 9 травня «вистачить розуму не повторити новорічний ефір»

7 Травня 2015
2881
7 Травня 2015
16:52

Нацрада сподівається, що «Інтеру» 9 травня «вистачить розуму не повторити новорічний ефір»

2881
Нацрада сподівається, що «Інтеру» 9 травня «вистачить розуму не повторити новорічний ефір»
Нацрада сподівається, що «Інтеру» 9 травня «вистачить розуму не повторити новорічний ефір»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення буде моніторити ефір загальнонаціональних телеканалів 8 травня, у День пам'яті та примирення, на дотримання мовниками Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби). Про це на брифінгу 7 травня повідомив член Нацради Владислав Севрюков.

 

Також Нацрада стежитиме за ефіром каналів і 9 травня, у День Перемоги. «При виявлені якихось кричущих порушень законодавстава, Конституції і появи якогось продукту, який визнаний сьогодні незаконним, чи людей, які визнані персонами нон ґрата, звичайно, будемо реагувати», - сказав пан Севрюков.

 

Нацрада обіцяє пильно стежити й за контентом телеканалу «Інтер», який готує великий концерт і який у минулому мав попередження за новорічний ефір за участі Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова, які підтримують воєнну агресію Росії проти України.

 

«Що стосується концерту на "Інтері", я теж знаю тільки з медіа, і, звичайно, сподіваюсь, що в каналу "Інтер" вистачить розуму не повторити новорічний ефір. І можу це сказати від усіх членів Нацради, бо ми це обговорювали і всі певним чином сподіваємось, що "Інтер" виніс певні висновки. І, до речі, мирова угода, яка була підписана для того, щоб закрити суд, якраз передбачає від телеканалу розуміння ситуації. Тому "Інтер" буде пильно моніторитись», - сказав пан Севрюков.

 

Нагадаємо, 9 травня із 7.00 телеканал «Інтер» у прямому ефірі почне транслювати багатогодинний марафон «Наша Перемога», ведучими якого будуть Анастасія Даугуле і Роман Кадемін. О 12.30 на телеканалі відбудеться прем'єра документального спецпроекту власного виробництва «День Перемоги. Повернення». Герої фільму - учасники бойових дій та ветерани Другої світової війни. О 15.00 на «Інтері» вийде спеціальний випуск проекту «Чекай на мене» («Жди меня») під назвою «Зустрічі Перемоги». А увечері о 20:30 «Інтер» покаже святковий концерт власного виробництва «Перемога. Одна на всіх». Також до 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

Нагадаємо, 9 квітня Нацрада скасувала попередження, оголошене телеканалу «Інтер» 15 січня за скандальний новорічний ефір за участі Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова. Нацрада взяла на себе зобов'язання скасувати цю санкцію, уклавши 6 квітня мирову угоду з «Інтером», який оскаржував попередження в суді. 7 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва закрив провадження у справі, оскільки сторони уклали мирову угоду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2881
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
авалон
3275 дн. тому
Уважал всегда Интер за то, что ради памяти о воинов готов идти на отказ от рекламы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду