Роднянський вважає, що забороняти російські фільми безглуздо

Роднянський вважає, що забороняти російські фільми безглуздо

25 Січня 2015
5842
25 Січня 2015
18:24

Роднянський вважає, що забороняти російські фільми безглуздо

5842
Роднянський вважає, що забороняти російські фільми безглуздо
Роднянський вважає, що забороняти російські фільми безглуздо

Кінопродюсер Олександр Роднянський вважає, що забороняти кінофільми та серіали, навіть пояснюючи це війною з сусідом, «непристойно, неефективно». Про це він сказав в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна».

 

Відповідаючи на запитання про «систему "заборон", що виникли на деякі фільми, серіали, артистів як реакція на підтримку частиною російського культсоціуму анексії Криму, а також окремих провокаційних висловлювань, вибриків, вчинків», пан Роднянський сказав, що вважає такі заходи безглуздими».

 

«Починати нову країну із заборони кінофільмів та серіалів, навіть пояснюючи це війною з сусідом, мені здається, непристойно, неефективно. Оскільки і серіали, і фільми все одно доступні. Та й просто безглуздо, - зазначив продюсер. - Забороняти їх на тій підставі, що в них знімався той або інший артист, відомий своїми ворожими переконаннями, - взагалі неприйнятно. З таким самим успіхом можна заборонити видання книжок Езри Паунда і Кнута Гамсуна на тій підставі, що вони підтримували німецьких нацистів, або видатних класиків, оскільки вони були расистами, ксенофобами, антисемітами тощо. Досить згадати "справу Дрейфуса" у Франції, яка розколола інтелектуально-культурну спільноту на два табори. Якщо серед захисників невинного були Золя й Клемансо, то серед антисемітів був великий Огюст Роден. І це не означає, що скульптури Родена не повинні виставлятися в музеях світу, хоча ми не погоджуємося з його переконаннями». 

 

Також він дода: «Я не треба дозволяти собі опускатися до рівня заборон. Не кажучи вже про головне - в людей може бути своя думка!».

 

Не згодний Олександр Роднянський і з забороною в'їзду в країну російським діячам культури, оскільки це призводить до «збіднення власного культурного життя, його оскоплення».

 

Також продюсер зазначив: «Сподіваюся, настане час, коли в Україні людьми, котрі впливають на громадську думку, так званими духовними лідерами, називатимуть не політиків, а вчителів, діячів мистецтва, лікарів, філософів, літераторів. Одне слово, тих, чия функція дає можливість перебувати в опозиції до влади як такої, будь-якої. Критично до неї ставитися, а не вимагати від інших максимальної та повної з нею згоди».

 

Нагадаємо, Державним агенством України з питань кіно було заборонено до показу й поширення низку фільмів виробництва РФ. 9 грудня представники відомства заборонили 71 фільм і серіал за участі Іванам Охлобистіна, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Раніше, 4 листопада, в Держкіно заборонили 69 фільмів і серіалів з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5842
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
цукен
3375 дн. тому
Хай ще розповість про художника Шикльгрубера і його "творчість".
33
3376 дн. тому
Александр Ефимович, как же так? Ничего личного, просто коммерция? А когда то Вы сняли «Миссию Рауля Валенберга»....
противсіх_надсхваткой
3376 дн. тому
Забороняти російські фільми не можна, бо від цього постраждають прибутки Роднянського.
Андрій
3376 дн. тому
Забороняти "взагалі" не треба, достатньо заборонити телеканалам та кінотеатрам платити за ці фільми гроші. Роднянський цього не розуміє? Так може це вже маразЬм?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду