Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату  «Левіафана»

Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату «Левіафана»

24 Січня 2015
4828
24 Січня 2015
11:27

Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату «Левіафана»

4828
Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату  «Левіафана»
Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату  «Левіафана»

Питання щодо українського кінопрокату резонансної російської стрічки «Левіафан» Андрія Звягінцева ще не вирішене. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» розповів продюсер фільму Олександр Роднянський.

 

«Що стосується прокату в Україні - це питання поки що не вирішене. Єдиний український дистрибутор, який звертався до нас із пропозицією, - «Артхаус Трафік» Дениса Іванова», - сказав пан Роднянський.

 

При цьому продюсер має сумніви, що українські глядачі сприймуть «Левіафана» як авторське висловлювання Андрія Звягінцева. «Особисто в мене є певні сумніви, пов'язані з прокатом нашої картини в Україні, - сказав Олександр Роднянський. -  Боюся, в нинішніх обставинах відкритого конфлікту "Левіафан" в Україні можуть сприйняти виключно як публіцистичне висловлювання, як ще одне свідчення "поганого життя" в Росії. А "Левіафан" живе на території мистецтва і є авторським роздумом про людську долю, про любов, зраду і смуток, розказаним на сучасному російському матеріалі». 

 

Картину продюсер характеризує як «трагічну історію про звичайну людину, що протистоїть Системі, і ця історія стосується життєвого досвіду людей, котрі живуть у будь-якій точці земної кулі і в Україні, зокрема».

 

«Левіафан» - картина про корупцію, церкву і громадянські права сучасної Росії. Фільм викликав резонанс у російській кінокритиці та критику з боку міністра культури РФ Володимира Мединського. «Левіафан» здобув низку призів міжнародних кінофестивалів, серед яких - нагорода Британської кіно академії та журі «Золотого глобуса». Фільм представляє Росію у конкурсі премії Американської кіноакадемії «Оскар».

 

Нагадаємо, Державним агенством України з питань кіно було заборонено до показу й поширення низку фільмів виробництва РФ. 9 грудня представники відомства заборонили 71 фільм і серіал за участі Іванам Охлобистіна, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Раніше, 4 листопада, в Держкіно заборонили 69 фільмів і серіалів з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4828
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Йосип
3379 дн. тому
Давайте смотреть правде в лицо - и на западе картина сгребает награды именно потому, что в ней показывается, как "тупые ватники" плохо живут. В чем-то оно верно, но не будь сейчас того конфликта между РФ и миром - не заработала бы лента ничего. И ничего особенного в ней нет.
q
3379 дн. тому
правильно понимает- не примут, не поймут. Не потому что сейчас противостояние, а потому что в Украине всегда для изображения сопротивления Системе символы были иными, и изобразительный ряд иной.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду