Комедія про убивство лідера Північної Кореї спричинила суперечку між Sony Corporation та Sony Pictures Entertainment

Комедія про убивство лідера Північної Кореї спричинила суперечку між Sony Corporation та Sony Pictures Entertainment

13 Грудня 2014
6089
13 Грудня 2014
14:03

Комедія про убивство лідера Північної Кореї спричинила суперечку між Sony Corporation та Sony Pictures Entertainment

6089
Комедія про убивство лідера Північної Кореї спричинила суперечку між Sony Corporation та Sony Pictures Entertainment
Комедія про убивство лідера Північної Кореї спричинила суперечку між Sony Corporation та Sony Pictures Entertainment

Президент Sony Corp. Кадзуо Хіраї (Cazuo Hirai) вимагає, щоби голлівудська кінокомпанія Sony Pictures Entertainment «збавила тон» у кінострічці «Інтерв'ю» (The Interview). Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення, викрадені з електронної пошти каліфорнійської компанії, що потрапили у розпорядження британського інформагентства.

 

У фільмі йдеться про убивство лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Два журналісти (Сет Роген та Джеймс Франко) побували на аудієнції у Кім Чен Ина. За сюжетом, ЦРУ вербує цих репортерів, щоб убити північнокорейського лідера.

 

Пан Хіраї звернувся з проханням до співголови кінокомпанії Еймі Паскаль (Amy Pascal) замінити, зокрема, ключовий кадр стрічки. На ньому зображено, як випущений з танку снаряд влучає в голову Кіма Чен Ина і вона вибухає.

 

У відповіді президенту Sony Corp. пані Паскаль відзначала, що його намір викликав спротив творців стрічки, передусім, автора сценарію та співрежисера Сета Рогена. Обмінюючись з ним електронними повідомленнями, Еймі Паскаль пояснювала, що у зв'язку проханням Хіраї вона опинилася у вразливому становищі. «Йдеться не про підлабузництво, - писала вона. - Цей пан очолює усю Sony Corporation, з якою я маю справи».

 

У пошуках компромісу Роген пообіцяв видалити три з чотирьох опіків на обличчі Кіма і наполовину зменшити об'єм волосся, що, за кіноверсією, палає на голові Кім Чен Ина. Однак наполягав на тому, що не може виконати усі вимоги. «Вибух голови не можна затінити більше. Інакше не буде враження, що вона вибухає. Отже, жарт не спрацює», - пояснював він.

 

Спочатку Роген заявляв, що він взагалі  проти вимог змінювати кадри убивства. За його словами, це було би виявом цензури і завдало би фінансових збитків. В електронному повідомленні, датованому 15 серпня, він стверджував: «Це обертається історією про те, як американці, змінюючи свої фільми, ощасливлюють північних корейців. Клята історія!».

 

Однак у жовтні Сет Роген запропонував як остаточну дещо модифіковану версію фільму. Представники автора сценарію і співрежисера картини відмовилися надати коментар Reuters.      

         

Втручання президента корпорації Sony, відзначає Reuters, свідчить, що керівництво японської корпорації виявляло стурбованість ще до того, як у листопаді було вчинено масштабну хакерську атаку проти мережі голлівудської кіностудії.                  

Офіційний представник Sony Corp. заявив британському інформагентству,  що він рідко переглядає окремі кадри кінострічок.

 

Перед показом стрічки хакери здійснили масшгабну кібератаку проти мережі Sony Pictures Entertainment. Вони розмістили в інтернеті значну кількість викрадених  аутетичних матеріалів голлівудської кінокомпанії. Зокрема, оприлюднили кінофільми до їхнього показу. Комедія про Кім Чен Ина не  належить до цього числа. Мережу було виведено з ладу, завдано збитків, що оцінюються у мільйони доларів.

 

Влада Північної Кореї охарактеризувала стрічку «Інтерв'ю» як «акт війни та «неприкриту підтримку тероризму» з боку США і висунула звинувачення в ООН.

 

Спочатку Пхеньян відмовлявся заперечити свою причетність до кібератаки. Коли про це запитали представника уряду, той відповів: «Поживемо-побачимо». У наступній заяві офіційний Пхеньян виправдовував хакерську атаку як «справедливу».

 

Кінокомедію «Інтерв'ю» Sony Pictures Entertainment має намір представити на Різдво.    

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду