Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

13 Червня 2015
3306
13 Червня 2015
13:30

Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

3306
Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова
Під час Днів українського кіно в Берліні презентують робочу версію фільму про Сенцова

В Берліні вперше пройдуть Дні українського кіно. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Презентуватимуть вітчизняні фільми аудиторії Німеччини з 29 червня по 2 липня 2015 року.

 

Спеціальною подією стане показ робочої версії документального фільму «Звільніть Олега Сенцова» російського документаліста Аскольда Курова та показ ігрової стрічки «Гамер», дебютної роботи панаСенцова. Фільм презентує двоюрідна сестракінорежисера Наталя Каплан, яка проживає в Москві та підтримує постійний контакт з Олегом та його адвокатом.

 

Фільм-відкриття - «Плем'я» Мирослава Слабошпицького. У програмі також показ документальних фільмів. Це «Майдан» Сергія Лозниці, «Все палає» Олександра Течинського та Олексія Солодунова, збірка «Babylon'13: війна»  та стрічка про Надію Савченко «Наша Надія» Володимира Тихого.

 

З-поміж ігрових кінокартин демонструватимуться «Параджанов» Олени Фетисової та Сержа Аведікяна, «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва та «Поводир» та інші.


В програмі буде представлена й класика українського кінематографу: реставрована версія культового фільму «Тіні забутих предків - вогняні коні» Сергія Параджанова та «Навесні» Михайла Кауфмана.

 

На відкриття Днів українського кіно на підтримку Олега Сенцова 29 червня о 20.00 год. до кінотеатру «Babylon» запрошено провідних політиків Німеччини, представників Міністерств, дипломатів різних країн відомих акторів та режисерів, організаторів фестивалів, членів Європейської кіноакадемії, а також представників української кіноіндустрії.


На заході буде присутній голова Держкіно Пилип Іллєнко. Гостями Днів українського кіно в Берліні стануть українські режисери та продюсери, які представлять свої фільми, дадуть відповіді на запитання глядачів та розкажуть про сучасну ситуацію в Україні та стан розвитку українського кінематографу.

 

В рамках Днів українського кіно відбудуться і круглі столи з гостями з України та представниками культурних та політичних кіл Німеччини.


«Вперше український захід здобув таку потужну підтримку і з боку німецьких інституцій, зокрема - Міністерства закордонних справ Німеччини», - відзначають у прес-службі Держкіно.


Як писала «Детектор медіа», провідним автором фільму про Олега Сенцова є російський кінорежисер Аскольд Куров («Зимо, йди!», «Ленінленд», «Діти 404»). Його співавтором є український кінорежисер Андрій Литвиненко, один з учасників альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж». Також у проекті задіяні продюсер Олега Сенцова Ольга Журженко та учасники проекту «Термін» продюсери Марія Гаврилова й Максим Туул.

 

За задумом авторів, документальний фільм розслідує обставини справи проти арештованого ФСБ у травні минулого року кінорежисера. «Це той випадок, коли не можна мовчати. Наш фільм не тільки і не стільки намагається вивчити ситуацію навколо цього дивного політичного процесу, скільки показати, як безглуздо і страшно виглядає сьогодні кафкіанська історія про протистояння людини і бездушної державної машини, в колеса якій він потрапив, схоже, випадково», - зазначає творча група стрічки.


Долучитися до збору коштів на стрічку про українського режисера можна тут.

 

Благодійні внески на покриття витрат на адвоката та фінансову підтримку для дітей Олега Сенцова можна переказати на рахунок:

 

European Film Academy e.V. 
IBAN: DE69 1005 0000 0190 3335 70 
BIC/SWIFT: BELADEBEXXX 
Призначення платежу: Donation for Oleg Sentsov

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду