Новорічний концерт на «Інтері» став шоком для програми «Подробности»

Новорічний концерт на «Інтері» став шоком для програми «Подробности»

1 Січня 2015
14207
1 Січня 2015
22:36

Новорічний концерт на «Інтері» став шоком для програми «Подробности»

14207
Новорічний концерт на «Інтері» став шоком для програми «Подробности»
Новорічний концерт на «Інтері» став шоком для програми «Подробности»

Програма новин «Подробности» вважає, що телеканал «Інтер», транслювавши 1 січня концерт з антиукраїнськими виконавцями, підклав під Новорічну ялинку своїм телеглядачам неприємний сюрприз. Про це йдеться на сайті «Подробностей».

 

Концерт «Жди меня в Новый год» за участю одіозних російських зірок, багато з яких відомі своєю антиукраїнською позицією. «Деякі з них, такі як Кобзон, оголошені в Україні персонами нон-грата. Заслужено оголошені. Згадайте лише, як "Подробности" розповідали, як той зовсім недавно виступав перед сепаратистами на Сході України і співав гімн "Новоросії". Я хочу зазначити, що служба інформації, яка готує випуски новин, програми "Подробиці", "Подробиці тижня" та "Чорне дзеркало" - структурно окрема одиниця на "Інтері". Топ-менеджмент каналу не впливає на нашу редакційну політику, як і ми не впливаємо, і не беремо участь у створенні проектів і програм в ефірі каналу. Таким чином, концерт "Жди меня в Новий рік" був і для нас настільки ж неприємним сюрпризом, як і для мільйонів телеглядачів», - зазначив ведучий «Подробностей» Олексій Ліхман.

На зв'язок з телеведучим Олексієм Ліхманом вийшов міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Під час телефонного дзвінка в студії, він прокоментував ситуацію з телеканалом, а також законопроект, яким він буде ініціювати заборону на надання ефірного часу на українських телеканалах особам, яким заборонено в'їзд в Україну.

«Існує логіка того, як обмежити в'їзд персонам нон-грата. В даному випадку це публічні виступи таких людей, які закликають повалити державний устої. Я вважаю, що присутність таких людей в українському медіа не повинно бути», - заявив Юрій Стець. При цьому він уточнив, що це не буде поширюватися на програму новин. «Очевидно, що у випусках новин ви не зможете показати або показати ту чи іншу новину. Я або хтось інший не можемо регламентувати випуски новин або впливати на них», - заявив він.

 

Раніше представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій закликали позбавити «Інтер» ліцензії.

 

Як писала «Детектор медіа», міністр інформаційної політики Юрій Стець домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів.

 

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що Нацрада має негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер».


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14207
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зритель из Киева
3372 дн. тому
Догадывался, что Лихман - шлюхa
Тоже Василий
3372 дн. тому
В продолжение - "Василий // 02.01.2015 02:41 Правильно-правильно! Вот в России всех, кто игнорирует и провоцирует их общество, давно поотключали! А нам ведь нравится как там у них! Мы же берем пример со Старшего Брата! Поэтому правильно - отключить!" - А "старший" (по величине людей, а не по возрасту) брат-то наш оказался библейским Каином!!!
Сох
3373 дн. тому
Не может одна программа критиковать другую. Подробности должны уйти с Интера.
Василий
3373 дн. тому
Правильно-правильно! Вот в России всех, кто игнорирует и провоцирует их общество, давно поотключали! А нам ведь нравится как там у них! Мы же берем пример со Старшего Брата! Поэтому правильно - отключить!
Иван
3373 дн. тому
Да, конечно, надо, пока не одумаются, отключить, чтобы поумнели и не игногрировали и не провоцировали общество
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду