Порошенко повідомив, що з полону звільнено Дмитра Потєхіна, звільнення Єгора Воробйова взяв на контроль

Порошенко повідомив, що з полону звільнено Дмитра Потєхіна, звільнення Єгора Воробйова взяв на контроль

25 Вересня 2014
8995
25 Вересня 2014
15:35

Порошенко повідомив, що з полону звільнено Дмитра Потєхіна, звільнення Єгора Воробйова взяв на контроль

8995
Порошенко повідомив, що з полону звільнено Дмитра Потєхіна, звільнення Єгора Воробйова взяв на контроль
Порошенко повідомив, що з полону звільнено Дмитра Потєхіна, звільнення Єгора Воробйова взяв на контроль

Сьогодні, 25 вересня, під час прес-конференції «Стратегія-2020» Президент України Петро Порошенко заявив, що звільнено з полону сепаратистів Дмитра Потєхіна, директора Групи європейської стратегії, блогера інтернет-видання «Українська правда».

 

Водночас журналіст Крістофер Міллер повідомив у своєму Twitter, що бачив Дмитра Потєхіна, і той після 48 днів полону перебуває у нормальній формі.

 

Глава держави також взяв на особистий контроль проблему звільнення з російського-сепаратистського полону журналіста телеканалу «Еспресо TV» Єгора Воробйова. Про це Петро Порошенко повідомив у відповідь на звернення дружини полоненого, журналістки каналу «112 Україна» Олени Солодовнікової під час прес-конференції.

 

Нагадаємо, Дмитро Потєхін був захоплений представниками «ДНР» 7 серпня в Донецьку, за годину до відправлення його потягу до Києва. Про те, що пан Потєхін перебуває в полоні, його родичам стало відомо 12 серпня, коли на мобільний батька громадського діяча зателефонувала волонтерка з Донецька. За повідомленням дівчини, інформація про місцезнаходження Дмитра Потєхіна надійшла від її друга, якого разом із ним утримували в підвалі заводу «Ізоляція». Представники «ДНР» закидали блогеру підозри у шпигунстві.

 

Журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов 25 серпня  разом з оператором Тарасом Чканом і журналістом «Дорожнього контролю» Ростиславом Шапошніковим потрапили в оточення поблизу селища Многопілля поряд з Іловайськом Донецької області. Там їх захопили в полон військові Російської Федерації, які підозрювали, що журналісти є диверсантами-коригувальниками вогню та навідниками. 31 серпня Ростислава Шапошнікова та Тараса Чкана було передано Червоному Хресту, Єгора Воробйова ж залишили в полоні.

 

За припущенням колег, це було зроблено тому, що пан Воробйов єдиним з усіх трьох представився журналістом. «Шапошніков був за кермом, Чкан, зрозуміло, оператор», - повідомила дружина Єгора Воробйова, журналістка Олена Солодовнікова, яка чи не щодня з моменту зникнення чоловіка закликала обидві сторони російсько-українського збройного конфлікту посприяти його звільненню.

 

Родичі та колеги Єгора Воробйова зверталися по допомогу до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка, очільника МВС Арсена Авакова, його радника Антона Геращенка та керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана. Останній, за словами дружини пана Воробйова, повідомив їй, що вважає першочерговим звільнення військовополонених, а не журналістів, які їдуть до зони АТО, щоб заробляти гроші. Олена Солодовнікова припускає, що це робиться, тому що владі не вигідно турбуватися про звільнення журналіста, який бачив результат помилок українських командувачів в іловайському «котлі».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду