У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського

У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського

6 Серпня 2014
8085
6 Серпня 2014
18:15

У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського

8085
У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського
У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського

У Міністерстві культури Росії відмовили у фінансуванні двох проектів студії Віталія Манського «Вертов. Реальне кіно». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Студія «Вертов. Реальне кіно» завжди дуже строго відбирає проекти для подачі в Мінкульт. Цього разу подала лише два проекти, один з яких - останній фільм великого Герца Франка «На порозі страху», який завершує дуже талановитий автор Марія Кравченко. Торік Мінкульт підтримав першу частину фільму  на 26 хвилин. А цього разу - повна відмова. Неможливо припустити, що експерти, підтримавши понад 300 (!) фільмів, не оцінили картину Герца Франка», - повідомив документаліст.

 

Віталій Манський переконаний, що Міністерство культури РФ оголосило війну йому особисто. «Після недавнього вилучення з протоколу переможців мого проекту «Рідні», сьогодні вони вдарили з усіх гармат по студії на якій я працюю», - зазначив він.

 

Також пан Манський додав: «Студія «Вертов» з моменту створення в 1990-х є одним з безперечних лідерів у документальному кіно Росії. Але у Міністерства явно тепер інші лідери та пріоритети!».

 

Як писала «Детектор медіа», у кінці червня стало відомо, що в Мінкульті РФ всупереч попередньому рішенню Експертної ради з неігрового кіно відмовили у фінансуванні фільму «Рідні» Віталія Манського. Режисер заявив, що підозрює Міністерство культури у фальсифікації протоколу.

 

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що Міністерство культури РФ вирішило відкласти фінансування нового фільму Віталія Манського про українську родину через складну ситуацію в Україні. Департамент кінематографії прийняв рішення призупинити надавати кошти на цей проект до стабілізації ситуації.

 

Як розповів Віталій Манський в інтерв'ю «Детектор медіа», стрічку «Рідні» він продовжить знімати із залученням інших джерел фінансування.  

 

Відомий режисер-документаліст -  президент фестивалю «Артдокфест». Народився у Львові у 1963 році.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду