Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня

Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня

28 Квітня 2014
9244
28 Квітня 2014
18:09

Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня

9244
Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня
Олег Наливайко: У пропагандистській кампанії проти України використовується брехня

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив про те, що проти України ведеться брудна пропагандистська кампанія, в якій використовуються відверта брехня, маніпуляція, нехтуються журналістські стандарти. Саме так під час семінару з керівниками прес-служб центральних органів виконавчої влади Олег Наливайко прокоментував цитування російськими ЗМІ вигаданого наказу Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, канал «Россия-24» декілька разів цитував неіснуючий наказ Держкомтелерадіо України про нібито вказівку «саджати незадоволених політикою Києва журналістів», а російське інформагентство «Інтерфакс» з посиланням на анонімного члена НСЖУ розповсюдив інформацію «про неможливість об'єктивно висвітлювати події в Україні при новому керівництві комітету». Цю новину підхопив канал НТВ та багато інших російських ЗМІ.

 

«Ми в черговий раз бачимо, що у своїй брудній пропагандистській кампанії проти нас використовуються відверта брехня, маніпуляції, нехтуються професійні та журналістські стандарти. Насправді під час зустрічі з юнкорами - переможцями конкурсу шкільних газет я закликав майбутніх колег бути патріотами України і писати правду, а вона на нашому боці, в чому розумні читачі і глядачі самі розберуться» - заявив Олег Наливайко

 

«Ідеологи інформаційної агресії з боку Росії проти України вкрай стурбовані нашими діями і планами по координації діяльності та захисту інформаційної безпеки, - заявив голова Держкомтелерадіо. - Саме тому, за нашою інформацією, найближчим часом у ряді ЗМІ, пов'язаних з російським бізнесом або так званою Сім'єю, з'являться маловідомі у медіасфері менеджери та журналісти з московською пропискою. Адже навіть звичайний інформаційний супровід подій на сході України забезпечують, як правило, російські журналісти вахтовим методом без залучення постійних власкорів, котрі проживають в Україні».

 

Олег Наливайко переконує, що агресори стурбовані діями України та планами щодо захисту інформаційного простору. Журнал МЗС Росії «Международная жизнь» розмістив статтю «Свобода слова - жертва Евромайдана», в якій закликає до «негайних контрзаходів, або іміджеві втрати Росії і апелюючої до неї Новоросії будуть вагомі». Журнал, редакційну раду якого очолює міністр Сергій Лавров, вкрай стурбований затвердженим планом дій, а він є відкритий та публічний, єдністю державних інституцій з медіаспільнотою, планами по створенню прес-центру в одній з європейських країн, існуючою соціальною мережею «Друзі», моніторингом, що виявляє заклики до зміни конституційного устрою, тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду