Медіакоординатор Захарченка Зубрицький є чоловіком співвласниці каналу «112 Україна» – джерела

Медіакоординатор Захарченка Зубрицький є чоловіком співвласниці каналу «112 Україна» – джерела

4 Квітня 2014
24153
4 Квітня 2014
14:17

Медіакоординатор Захарченка Зубрицький є чоловіком співвласниці каналу «112 Україна» – джерела

24153
Медіакоординатор Захарченка Зубрицький є чоловіком співвласниці каналу «112 Україна» – джерела
Медіакоординатор Захарченка Зубрицький є чоловіком співвласниці каналу «112 Україна» – джерела

Керівник медіахолдингу «Контакт» Віктор Зубрицький, якого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав помічником екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в дискредитаційній кампанії Євромайдану та координатором «тітушок», є чоловіком співвласниці телеканалу «112 Україна» Ольги Зубрицької. Таку інформацію «Детектор медіа» отримала від журналіста-розслідувача Артема Шевченка, який про це дізнався з власних джерел.

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, власниками ТОВ «ТРК "112-ТВ"» (компанія, що володіє ліцензією на мовлення як телеканал «112 Україна») є Ольга Зубрицька та Андрій Подщипков, який водночас є гендиректором каналу. При цьому станом на тепер Ольга Зубрицька володіє часткою 99,9%, Андрій Подщипков - 0,01%.

 

Телеканал «112 Україна» учасники ринку приписували Віталію Захарченку. Однак керівник і офіційний співвласник каналу Андрій Подщипков завжди стверджував, що канал належить йому. В інтерв'ю «Детектор медіа» він також розповідав, що друга офіційна співвласниця каналу Ольга Зубрицька - його сестра.

 

За даними Артема Шевченка, Ольга Зубрицька доводиться дружиною Віктору Зубрицькому. Пан Зубрицький фігурує на схемі, оприлюдненій на сайті Міністерства внутрішніх справ 3 квітня (однак від ранку 4 квітня сайт МВС недоступний). Відповідно до цієї схеми, медіацентр «Контакт», яким керує Віктор Зубрицький, розташований за адресою телеканалу «112 Україна»: вул. Дегтярівська, 21-Г у Києві. На схемі навіть зображено фото офісної будівлі з логотипом каналу.

 

 

 

 

На схемі також зображено зв'язки пана Зубрицького із журналістами та медійниками, однак через погану якість виставленої на сайт МВС ілюстрації, розібрати прізвища неможливо. На фото можна впізнати журналіста Жана Новосельцева, коментар якого з цього приводу читайте згодом на «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що Віктор Зубрицький координував дискредитаційну кампанію Євромайдану: «Інформація готувалася за замовленням Зубрицького, потім схвалювалась Захарченком і після цього виходила в ефір». За його словами, в цей час пан Зубрицький контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб».

 

Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок» і бандформувань. «Він по суті здійснював весь зв'язок і всю координацію дій "тітушок", відповідних банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників на той час», - повідомив Арсен Аваков.

 

За даними МВС, Віктор Зубрицький у червні 2009 року був заарештований за підозрою в організації замаху на власницю заводу «Фармак» Філю Жебрівську. Після приходу у 2010 році до влади Віктора Януковича та призначення міністром внутрішніх справ Віталія Захарченка, пану Зубрицькому була змінена міра запобіжного заходу та кримінальне переслідування щодо нього було припинено.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - МВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24153
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
4el
3664 дн. тому
А вот что пишут на 112 http://112.ua/politika/zubrickiy-mvd-obvinyaet-menya-v-prestupleniyah-protiv-maydana-chtoby-postroit-pridumannuyu-shemu-45500.html
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3667 дн. тому
"Чому "канал захарченка" називається "112". Версія" http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/24702
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду