Тріумфатори шостого Одеського міжнародного кінофестивалю - стрічки «Мустанг» і «Пісня пісень» (+ФОТО)

Тріумфатори шостого Одеського міжнародного кінофестивалю - стрічки «Мустанг» і «Пісня пісень» (+ФОТО)

18 Липня 2015
4321
18 Липня 2015
19:52

Тріумфатори шостого Одеського міжнародного кінофестивалю - стрічки «Мустанг» і «Пісня пісень» (+ФОТО)

4321
Тріумфатори шостого Одеського міжнародного кінофестивалю - стрічки «Мустанг» і «Пісня пісень» (+ФОТО)
Тріумфатори шостого Одеського міжнародного кінофестивалю - стрічки «Мустанг» і «Пісня пісень» (+ФОТО)

Розпочалася церемонія закриття 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що транслюється на сайті ОМКФ. 

 

О 18-тій на «червоній доріжці» з'явилися члени журі і гості фестивалю. Серед них - український кіномитець Мирослав Слабошпицький, документаліст Остап Костюк, зірка світового кінематографа Даррен Аронофскі, відомі актори та продюсери. Прямували на урочисту церемонію закриття президент фестивалю Вікторія Тігіпко та політик Сергій Тігіпко.

 

Оплесками зустріли одесити відомого гумориста Михайла Жванецького. Вітаючи журналістів і місцевих «оглядачок» вечірніх суконь пан Жванецький шанобливо зняв кашкета. А Георгій Делієв встиг дати ЗМІ коротке інтерв'ю, в якому запевнив, що лишається оптимістом.

 

Завершив дефіле на «червоній доріжці» програмний консультант 6-го ОМКФ Олександр Шпилюк, якого вітали чи не найбурхливішими оплесками.

 

Журі ФІПРЕСІ: Інгрід Беербаум (Німеччина), Олександр Гусєв (Україна)

та Серіз Говард (Австралія)

 

 

Міжнародне журі: Срджан Драгоєвіч (Сербія), Сергій Буковський (Україна) із дружиною Вікторією Бондар, Даріуш Яблонський (Польща), Жанн Лабрюн (Франція) тта Шарунас Бартас (Литва)

 

 

Найпершого «Золотого дюка» цього вечора вручали за вклад у кіномистецтво. Така честь випала Мирославу Слабошпицькому, який нагородив Даррена Аронофскі.

 

Перед відзначенням переможця Національної конкурсної програми член журі, кінопроодюсер Олена Єршова від імені оргкомітету кінофестивалю висловила солідарність із українським кінорежисером Олегом Сенцовим, «якого незаконно й цинічно утримують у російській в'язниці». «Ганьба!», - завершила своє звернення пані Єршова.

 

Спеціальну відзнаку журі Національного конкурсу (диплом) отримав Остап Костюк за документальну стрічку «Жива ватра» про ремесло вівчарів.

 

 

«Золотим Дюком» у категорії «Найкращий український повнометражний фільм» відзначено стрічку «Пісня пісень» Єви Нейман виробництва «1+1 Продакшн».

 

Спеціальна відзнака міжнародного конкурсу – стрічка «Обійми змії» кінорежисера Сіро Ґерра (Колумбія, Венесуела, Аргентина). Вручаючи її, польский кінопродюсер і кінорежисер Даріуш Яблонський закликав президента РФ Володимира Путіна замислитися над своїми діями та звільнити Олега Сенцова.


Спеціальна відзнака міжнародного конкурсу – «Янголи революції» (режисер Алєксєй Фєдорчєнко).

 

 

Найкраща акторська робота – Тамар Алкен (Tamar Alken) за роботу у стрічці «Людина в стіні» Євгенія Румана (Ізраїль).

 

 

Ще одним «Золотим Дюком» - у категорії «Найкращий фільм міжнародної програми» - відзначено стрічку «Пісня пісень» Єви Нейман.

 

Найкращий кінорежисер міжнародної конкурсної програми – «Мустанг» режисера Деніз Ґамзе Ерґювен (Франція, Німеччина, Туреччина, Катар). Отримуючи «Золотого Дюка», кінорежисер сказала: «Ми щороку стедимо за подіми в Україні» та побажала миру.

 

 


Гран-прі Шостого ОМКФ вручала Вікторія Тігіпко. «Золотого Дюка» отримав «Мустанг» (4,6 бали за результатами глядацького голосування)


Друге місце у цій номінації – «Зеніт» Далібора Матаніча (Хорватія, Словенія, Сербія) - 4,2 бали

 

Третє місце – «Обійми змії» - 4,1 бали.

 

Пані Тігіпко нагадала, що цього року авторами 30% фільмів-учасників програм Шостого ОМКФ  є жінки. Також вона акцентувала, що цьогоріч чимало гостей фестивалю говорили про те, що українське кіно випромінює драйв.

 

Щодо зглядачів, то цьогоріч, за даними гендиректора ОМКФ, аудиторія кінофоруму склала 120 тисяч глядачів, що на 15 тисяч більше, ніж минулого року.

 

До організації кінофестивалю було залучено 300 волонтерів, за даними оркомітету кінофоруму.

 

Нагадаємо, 17 липня в оргкомітет шостого Одеського міжнародного кінофестивалю оголосив переможців Національної конкурсної програми.

 

Найкращим фільмом національної конкурсної програми в секції короткого метру стала картина Марини Степанської «Чоловіча робота».

 

Найкращі фільми Національної конкурсної програми за версією журі ФІПРЕСІ: польсько-українська документальна стрічка Кшиштофа Копчинського «Дибук. Історія мандрівних душ» і короткометражний фільм Філіпа Сотниченка «Син».

 

«Золотого Дюка» за найкращу акторську роботу - гру Вікторії Миронюк та Андрія Палатного - отримав фільм «Віддалік» Катерини Горностай. 

 

Найкращий проект продюсерського пітчинга в рамках секції Film Industry Office за одноголосним рішенням журі - дебютний повнометражний проект кінорежисера Максима Ксьонди «Танк».

 

Найкращий проект секції Work in Progress - «Бранці» режисера Володимира Тихого.

 

«Для Одеського міжнародного кінофестивалю пріоритетом завжди було і буде розвиток національного кінематографа», - сказала  Вікторія Тігіпко.

 

А найпершим «Золотого дюка» фестивалю за вклад у світове кіномистецтво отримав композитор Майкл Найман у день відкриття кінофестивалю, 10 липня.

 

Завершився кінофестиваль показом стрічки  «Ан» Наомі Кавасе (Японія, Франція, Німеччина).

 

 


 

«Детектор медіа»

Фото - з офіційного сайту ОМКФ та зі сторінки фестивалю у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду