Щотижневі виступи Яценюка на центральних каналах транслюються на підставі закону – відповідь уряду на запит депутатів

Щотижневі виступи Яценюка на центральних каналах транслюються на підставі закону – відповідь уряду на запит депутатів

16 Липня 2015
3692
16 Липня 2015
15:51

Щотижневі виступи Яценюка на центральних каналах транслюються на підставі закону – відповідь уряду на запит депутатів

3692
Щотижневі виступи Яценюка на центральних каналах транслюються на підставі закону – відповідь уряду на запит депутатів
Щотижневі виступи Яценюка на центральних каналах транслюються на підставі закону – відповідь уряду на запит депутатів

Щотижневі 10-хвилинні виступи прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка на центральних телеканалах транслюються на підставі закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації». Про це йдеться у відповіді Секретаріату Кабінету Міністрів України на звернення Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

«З метою забезпечення реалізації права засобів масової інформації на висвітлення діяльності уряду, Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів щотижнево готує 10-хвилинне інтерв'ю (коментарі) прем'єр-міністра України з актуальних питань діяльності Кабінету Міністрів та оперативно надає цю інформацію засобам масової інформації», - йдеться у відповіді.

 

 

 

 

Нагадаємо, з 21 червня в ефірі семи українських телеканалів («Україна», ICTV, «1+1», СТБ, «Еспресо TV», «UA: Перший» і 5 канал) з'явилася програма «10 хвилин з прем'єр-міністром», у якій щонеділі Арсеній Яценюк розповідає про реформи та роботу уряду.

 

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на своєму засіданні 15 липня вирішив рекомендувати прем'єр-міністру України надалі забезпечити щоденне інформування громадськості про діяльність уряду, «враховуючи важливість відкритості та прозорості у роботі Кабінету Міністрів України для різнобічного й оперативного інформування громадськості, залучення її до процесів прийняття управлінських рішень». Про це повідомляє сайт комітету.

 

Перший заступник голови комітету Ольга Червакова («Блок Петра Порошенка») на своїй сторінці у Facebook повідомила, що це рішення приймалося жартома, оскільки члени комітету так і не дізналися від уряду, чи є в Кабміну укладені угоди з телеканалами, на підставі яких щонеділі транслюються такі виступи, яким коштом оплачується ефірний час комерційних мовників, скільки це коштує платникам податків та чи нема там втручання в редакційну політику чи примусу до показу.

 

«Політичні соратники Яценюка з НФ вдавали, що нічого дивного в цьому не бачать, лише відкритість влади. Вікторія Сюмар повідомила наступне: ніяких грошей Кабмін телеканалам не платить, а сама програма з ведучим Яценюком виробляється для сайту Кабміна, а вже звідти телеканали "з власної доброї волі" беруть програму і ставлять до себе в ефір. Самі», - розповіла пані Червакова.

 

Після цього, за її словами, член комітету від «Блоку Петра Порошенка» Богдан Онуфрик запропонував рекомендувати Арсенію Яценюку щодня виступати по телевізору, і не декількох телеканалах, а по всіх. А член комітету від «Батьківщини» Олександр Абдуллін ще й запропонував встановити веб-камери в кабінеті, в машині та вдома в прем'єр-міністра.

 

Як пояснила пані Червакова, регламент передбачає ставити на голосування озвучені пропозиції. «І голові комітету нічого не залишалось, як поставити пропозицію Онуфрика на голосування, попри всю її очевидну абсурдність і знущальність. "Рекомендувати Кабінету Міністрів запровадити щоденні виступи прем'єр-міністра Арсенія Яценюка по всіх каналах телебачення" - таке рішення комітету надійде в Кабмін. Пропозицію Абдулліна голосувати вже не стали. Хоча ідея гарна», - написала пані Червакова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду