До конкурсу МКФ у Карлових Варах увійшли два українські фільми

До конкурсу МКФ у Карлових Варах увійшли два українські фільми

3 Червня 2015
2210
3 Червня 2015
13:14

До конкурсу МКФ у Карлових Варах увійшли два українські фільми

2210
До конкурсу МКФ у Карлових Варах увійшли два українські фільми
До конкурсу МКФ у Карлових Варах увійшли два українські фільми

До конкурсної програми 50-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах (Чехія) увійшли дві українські стрічки - ігровий фільм Єви Нейман «Пісня пісень» та документальна робота Остапа Костюка «Жива ватра». Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

 

Ювілейний кінофестиваль у Карлових Варах відбудеться 3-11 липня.

 

Художній фільм «Пісня пісень» було відібрано до Головного конкурсу МКФ у Карлових Варах. Стрічка є вільною екранізацію однойменного твору письменника Шолом-Алейхема.

 

«Надихаючись його творчістю, Єва Неман представила стилізоване бачення втраченого світу єврейського містечка початку ХХ століття. Поетичні сцени, створені з допомогою дійсно чарівних образів, поєднано тут мотивом дитячого кохання, а вигадлива форма стрічки просякнута ностальгією», - повідомляє НСКУ.

 

Нагадаємо, саме у Карлових Варах відбудеться світова прем'єра фільму Єви Нейман, виробництвом якого займався «1+1 продакшн».

 

Як писала «Детектор медіа», у 2012 році режисерка вже здобула нагороду  МКФ в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від Сходу до Заходу» зі стрічкою «Будинок з башточкою».  

 

Фільм Остапа Костюка «Жива ватра» було відібрано до Конкурсу документального кіно.

 

«На МКФ у Карлових Варах відбудеться європейська прем'єра мистецької документальної стрічки про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін», - зазначили на сайті спілки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 травня український кінорежисер Остап Костюк здобув у Канаді «Спеціальний приз журі» міжнародної програми фестивалю документального кіно Hot Docs та премію в обсязі 5 тисяч доларів.

 

Нагадаємо, минулого року у Міжнародному кінофестивалі в місті Карлові Вари (Чехія), взяли участь 14 українських кінострічок - проте всі вони демонтувалися поза конкурсом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду