З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)

З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)

30 Квітня 2015
3321
30 Квітня 2015
16:02

З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)

3321
З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)
З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін («Поводир») у взаємодії з  Інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Нарешті в Україні відзняті відеоісторії про роль і місце України як держави-переможниці нацизму у Другій світовій війні. Радянський Союз, а тепер Росія вирішили писати власну версію історію, вже не кажучи про президента Росії, який зневажливо ставиться до українського вкладу в перемогу над нацизмом», - заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

 

Пан Яценюк також наголосив на важливості показу об'єктивної інформації про «українців, які боролися на різних фронтах, про те, що Україна зазнала 40% людських і матеріальних втрат від загального обсягу втрат усіх держав у Другій світовій війні».

 

Прем'єр-міністр також підкреслив, що сьогодні як ніколи важливо згадати про події за участі українців у 1945-му році, щоб вийти переможцями з нинішнього військового конфлікту.

 

«Ми хочемо, щоби вся країна побачила всю правду про минуле, і щоб ми перемогли у цій неоголошеній Росією війні», - додав пан Яценюк.

 

 

Загалом Олесь Санін відзняв 12 роликів до Дня пам’яті та Дня перемоги над нацизмом. Режисер зняв один ролик із Іваном Залужним, 97-річним ветераном Другої світової війни, полковником, морським піхотинцем.

 

«Цього року я мріяв відсвяткувати свято 9 травня, День великої перемоги, зі своїм онуком, лейтенантом Національної гвардії. Але він загинув у бою, захищаючи свою Батьківщину. Мій внук часто говорив, що я теж буду захищати, як мій дід захищав. Не раз говорив: готовий віддати життя за свободу своєї України», — каже у кадрі Іван Залужний.

 

Торік пан Залужний поховав онука, 24-річного Івана Гутника-Залужного. Лейтенант загинув у бою у ніч на 10 серпня під час обстрілу терористами блок-поста біля Амвросіївки Донецької області. Молодий вояк перебував у засідці та відкрив вогонь по бойовиках, що підкрадалися, і врятував життя підрозділу із 50 осіб.

 

Іван Гутник-Залужний мешкав у Запоріжжі. Коли розпочалась російсько-українська війна, один із перших записався добровольцем в АТО. Через війну відклав весілля, призначене на 7 червня.

 

На відео Іван Залужний тримає орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким посмертно нагородили його внука.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia.

 

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі за участі  зірок вітчизняного кіно.

 

До 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду