Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло

Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло

23 Квітня 2015
3949
23 Квітня 2015
12:37

Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло

3949
Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло
Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло

Стрічку суспільного телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні - Втеча з Іловайська» (The Murderous War In Ukraine - Escape From Ilovajsk), над якою працювали українські та іноземні журналісти, номіновано на 55-му Фестивалі телебачення в Монте-Карло (Festival de télévision de Monte-Carlo). Про це повідомляється на сайті фестивалю.

 

Авторами фільму є український журналіст Георгій Тихий та його німецький колега Удо Лілішкіс (Udo Lielischkies), оператор стірчки - українець Іван Любиш-Кірдей, також у зйомках їм допоміг фотокореспондент Максим Левін. Редакором монтажу виступив Саймон Квак (Simon Quack).

 

«Цей фільм 2 вересня минулого року вийшов в ефірі німецького каналу ARD в програмі Weltspiegel Extra. У ньому розповідається про те, як ми туди потрапили, зафіксовано бойові дії в оточенні, і те, як нам вдалося виїхати. Українські глядачі можуть побачити цей фільм на Youtube, ми написали до нього субтитри», - розповів у коментарі «Детектор медіа» журналіст Георгій Тихий.

 

15-хвилинний фільм змагатиметься у номінації «новинний документальний фільм» (news documentary) з чотирма іншими докфільмами - ще одним зі Німеччини, а також Іспанії, Великої Британії та Сінгапуру.

 

«Я вважаю, що номінація - це вже непогано. Подивимося. За рік, який минув, війна на Донбасі стала однією з ключових подій для світу. Особисто для мене не так важлива нагорода, як можливість показати стрічку якнайбільшій кількості людей», - коментує пан Тихий шанси стрічки на перемогу.

 

 

Нагадаємо, 29 серпня Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей з колегами з інших ЗМІ (Максимом Левіним з Lb.ua та Маркіяном Лисейком з «Укрінформу») ледве вирвалися з оточення під Іловайськом (Донецька область).

 

Для ARD Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей робили сюжети, репортажі і прямі включення з Донбасу.

 

По поверненні Георгій Тихий та Іван Любиш-Кирдей в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіли про те, що побачили під час оточення, як у ситуації небезпеки вони виконували свої професійні обов'язки, а також анонсували 45-хвилинний фільм про Іловайськ на основі візнятого матеріалу, але розширений аналітикою та історіями учасників після повернення.

 

Як повідомляв сайт Media Sapiens, цей документальний фільм називається «Смертельна пастка Іловайська: путінська армія в українській війні». 6 жовтня 2014 року його показав німецький телеканал WDR (суспільний мовник землі Північний Рейн-Вестфалія), що є частиною німецького суспільного мовника ARD. Георгій Тихий уточнив, що ця стрічка також доступна в Інтернеті, але німецькою мовою. Права на неї також купила «Німецька хвиля» (Deutsche Welle), яка показала 30-хвилинну версію англійською мовою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду