Нацбанк передав міністерству Стеця управління корпоративними правами держави на канал БТБ

Нацбанк передав міністерству Стеця управління корпоративними правами держави на канал БТБ

27 Березня 2015
3325
27 Березня 2015
12:16

Нацбанк передав міністерству Стеця управління корпоративними правами держави на канал БТБ

3325
Нацбанк передав міністерству Стеця управління корпоративними правами держави на канал БТБ
Нацбанк передав міністерству Стеця управління корпоративними правами держави на канал БТБ

Національний банк України офіційно повідомив про передачу Міністерству інформаційної політики України повноваження з управління корпоративними правами держави щодо ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ). Про це йдеться на сайті Нацбанку.

 

Рішення прийнято Правлінням Національного банку України постановою №196 19 березня 2015 року на виконання програми реформування Національного банку. Заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован зазначив, що «це послідовний крок у реформуванні регулятора та трансформації неефективних процесів». За його словами, таким чином Нацбанк підтверджує реалізацію плану щодо виведення непрофільних активів із свого балансу.

 

«Ми впевнені, що передавання телеканалу БТБ Міністерству інформаційної політики України стане внеском Національного банку в справу якісного і всебічного донесення до українських та іноземних глядачів об'єктивної інформації про Україну, формування на цій основі позитивного ставлення до нашої держави у світі. Завдяки цьому активу Міністерство інформаційної політики зможе зосередитися на реалізації своїх основних завдань, а Національний банк на реалізації своїх ключових функцій - забезпеченні стабільності цін і фінансової стабільності банківського сектору, що і є головним орієнтиром для оновленої команди Національного банку України», - сказав Владислав Рошкован.

 

Він також повідомив, що інвестиції Національного банку в телеканал БТБ у минулі роки становили 220 млн. грн., а витрати на його утримування - 60-70 млн. грн. на рік (з них половину становили витрати на персонал у кількості близько 200 працівників). Усі активи телеканалу БТБ будуть передані Міністерству інформаційної політики.

 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України 18 березня ухвалив розпорядження про передавання телеканалу БТБ Міністерству інформаційної політики України (МІП).

 

За інформацією Міністерства інформаційної політики України, на базі БТБ буде створено канал іноземного мовлення Ukraine Tomorrow.

 

Нацбанк повідомляє, що високовартісне майно та технічне обладнання телеканалу БТБ сформує основну технічну базу нового каналу та дасть можливість йому ефективно виконувати основні завдання з поширення суспільно важливої інформації в Україні та за її межами, а також забезпечить функціонування державних інформаційних ресурсів. Канал Ukraine Tomorrow матиме змогу розпочати функціонування вже через місяць після завершення процедури передавання повноважень з управління корпоративними правами держави.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow. За словами міністра Стеця, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець розповів, що Ukraine Tomorrow на старті буде тримовним (українська, англійська та російська мови). Згодом міністр повідомив, що на каналі також будуть програми кримськотатарською мовою про Крим.

 

На початку березня заступник міністра інформполітики Артем Біденко на запит журналістів повідомив, що канал Ukraine Tomorrow поки не має бізнес-плану. Раніше голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що при Нацраді працювала робоча група на чолі із Сергієм Созановським, яка розробила бізнес-план каналу іномовлення. Зі слів пана Артеменка, ці розробки були передані Міністерству інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду