Юрій Стець теж вимагає публічного вибачення від Ігоря Коломойського за образу журналіста

Юрій Стець теж вимагає публічного вибачення від Ігоря Коломойського за образу журналіста

20 Березня 2015
8880
20 Березня 2015
17:23

Юрій Стець теж вимагає публічного вибачення від Ігоря Коломойського за образу журналіста

8880
Юрій Стець теж вимагає публічного вибачення від Ігоря Коломойського за образу журналіста
Юрій Стець теж вимагає публічного вибачення від Ігоря Коломойського за образу журналіста

Міністерство інформаційної політики України вважає неприпустимою поведінку голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського щодо журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка. Про це у Facebook написав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

«В той час, коли в Україні йде війна, особлива відповідальність влади - не допускати подібну дискредитацію. Це неприйнятно в цивілізованому світі і суперечить європейським принципам та цінностям, які сповідує "нова" Україна», - написав пан Стець.

 

«Це паплюжить честь українців, які відстоюють незалежність України на сході, це нівелює суть Революції Гідності, що є неприпустимим», - вважає він.

 

«Вимагаємо публічного вибачення від голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Ми готові надати будь-яку підтримку, в тому числі юридичну, Сергію Андрушку», - додав Юрій Стець.

 

Міністерство інформаційної політики заявляє про неприпустимість тиску на журналістів та завжди стояло і стоятиме на позиціях захисту свободи слова.

 

Нагадаємо, 19 березня голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував свою зневагу. Розмова сталася біля офісу компанії «Укртранснафта» у Києві близько опівночі 19 березня, де відбувався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства.

 

Незалежна медіапрофспілка України заявила, що некоректна поведінка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою і чиновник має вибачитися перед журналістом, а голова держави - накласти на чиновникам дисциплінарне стягнення згідно зі статтею 14 Закону України «Про державну службу».

 

Рух «Стоп цензурі!» заявив, що вимагає публічного вибачення голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком, а також закликав Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка вжити заходів та накласти дисциплінарне покарання за грубе порушення правил поведінки держслужбовця. Якщо голова Дніпропетровської ОДА не принесе публічних вибачень, а керівництво держави не відреагує на інцидент, рух «Стоп цензурі!» пообіцяв вимагати відставки Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА.

 

Головний редактор «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Ненад Пеіч засудив словесний напад на журналіста Української редакції «Радіо Свобода» Сергія Андрушка і звинувачення на адресу цього ЗМІ.

 

Поки що публічної реакції від Ігоря Коломойського на інцидент немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду