Головред «Радіо Свобода» засудив звинувачення Ігоря Коломойського на адресу цього ЗМІ

Головред «Радіо Свобода» засудив звинувачення Ігоря Коломойського на адресу цього ЗМІ

20 Березня 2015
9847
20 Березня 2015
15:02

Головред «Радіо Свобода» засудив звинувачення Ігоря Коломойського на адресу цього ЗМІ

9847
Головред «Радіо Свобода» засудив звинувачення Ігоря Коломойського на адресу цього ЗМІ
Головред «Радіо Свобода» засудив звинувачення Ігоря Коломойського на адресу цього ЗМІ

Головний редактор «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Ненад Пеіч засудив словесний напад на журналіста Української редакції «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, якого публічно образив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський у ніч з 19 на 20 березня біля офісу компанії «Укртранснафта» у Києві.

 

«Це є порушенням всіх міжнародних стандартів і порядності, коли така публічна особа словесно нападає на журналіста. Це також є безрозсудним і потенційно небезпечним. Ми також засуджуємо звинувачення на адресу "Радіо Свобода", завдання якої полягає у тому, щоб слугувати інтересам суспільства, надаючи незалежну, неупереджену і достовірну інформацію українському народові», - наголосив пан Пеіч у письмовій заяві зі штаб-квартири «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» в Празі.

 

Нагадаємо, 19 березня голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував свою зневагу. Розмова сталася біля офісу компанії «Укртранснафта» у Києві близько опівночі 19 березня, де відбувався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства.

 

Незалежна медіапрофспілка України заявила, що некоректна поведінка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою і чиновник має вибачитися перед журналістом, а голова держави - накласти на чиновникам дисциплінарне стягнення згідно зі статтею 14 Закону України «Про державну службу».

 

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм закликав президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відсторонити Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

 

Рух «Стоп цензурі!» заявив, що вимагає публічного вибачення голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком, а також закликав Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка вжити заходів та накласти дисциплінарне покарання за грубе порушення правил поведінки держслужбовця. Якщо голова Дніпропетровської ОДА не принесе публічних вибачень, а керівництво держави не відреагує на інцидент, рух «Стоп цензурі!» пообіцяв вимагати відставки Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9847
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мочемордін
3324 дн. тому
Кало_мовський?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду