«Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода»

«Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода»

20 Березня 2015
10479
20 Березня 2015
13:50

«Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода»

10479
«Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода»
«Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода»

Рух «Стоп цензурі!» вимагає публічного вибачення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського перед журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком за ганебну поведінку під час спілкування з представником ЗМІ. Відповідну заяву рух поширив 20 березня.

 

Також рух закликає Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка вжити заходів та накласти дисциплінарне покарання за грубе порушення правил поведінки держслужбовця. Якщо голова Дніпропетровської ОДА не принесе публічних вибачень, а керівництво держави не відреагує на інцидент, рух «Стоп цензурі!» обіцяє вимагати відставки Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

 

Наводимо повний текст заяви:

 

«Заява

Руху «Стоп Цензурі!»

щодо брутальної поведінки керівника Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського

 

Рух «Стоп цензурі!» засуджує поведінку голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського по відношенню до журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка.

 

Ганебна поведінка Ігоря Коломойського, голови Дніпропетровської ОДА, під час вчорашнього спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою для представника влади.

 

Нагадуємо, що в Україні все ще діє закон «Про правила етичної поведінки», який визначає керівні норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Так, закон визначає, що такі особи мають забезпечувати позитивну репутацію органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також всіляко сприяти зміцненню довіри громадян до влади, утверджують чесність, неупередженість та ефективність влади. Аналогічні положення містять і Загальні правила поведінки державного службовця, що діють з 2010 року і, які, серед іншого, зобов'язують державного службовця дбати про позитивний авторитет органів державної влади і державної служби в цілому, дорожити своїм ім'ям та статусом.

 

В Правилах наголошується про те, що державний службовець має з належною повагою ставитись до прав, обов'язків та законних інтересів громадян, їх об'єднань, а також юридичних осіб, додержуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, культури спілкування (уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації під час спілкування), не повинен проявляти свавілля або байдужість до їхніх правомірних дій та вимог, допускати прояви бюрократизму, відомчості та місництва, нестриманість у висловлюваннях та не вчиняти дій, що дискредитують орган державної влади або ганьблять репутацію державного службовця.

 

Ми вимагаємо від Ігоря Коломойського публічного вибачення перед Сергієм Андрушком, журналістом «Радіо Свобода», та закликаємо Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка вжити заходів та накласти дисциплінарне покарання за грубе порушення правил поведінки держслужбовця. Ми переконані, що заслуги чиновника не дають йому індульгенцію до зневаги законів України й публічного приниження журналіста.

 

Якщо голова Дніпропетровської ОДА не принесе публічних вибачень, а керівництво держави не відреагує на цей кричущий факт неповаги до прав і свобод людини, рух «Стоп цензурі!» буде вимагати відставки Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації».

 

 

Нагадаємо, Незалежна медіапрофспілка України заявила, що некоректна поведінка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою і чиновник має вибачитися перед журналістом, а голова держави - накласти на чиновникам дисциплінарне стягнення згідно зі статтею 14 Закону України «Про державну службу».

 

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм закликав президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відсторонити Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

 

Раніше, низка ЗМІ, у тому числі видання MediaSapiens, повідомили, що голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський обматюкав журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка. Трапився інцидент біля офісу компанії «Укртранснафта» у Києві близько опівночі 19 березня, де відбувався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду