Медіа-профспілка вважає, що Ігор Коломойський повинен вибачитися перед журналістом «Радіо Свобода»

Медіа-профспілка вважає, що Ігор Коломойський повинен вибачитися перед журналістом «Радіо Свобода»

20 Березня 2015
4502
20 Березня 2015
11:01

Медіа-профспілка вважає, що Ігор Коломойський повинен вибачитися перед журналістом «Радіо Свобода»

4502
Медіа-профспілка вважає, що Ігор Коломойський повинен вибачитися перед журналістом «Радіо Свобода»
Медіа-профспілка вважає, що Ігор Коломойський повинен вибачитися перед журналістом «Радіо Свобода»

Незалежна медіа-профспілка України заявляє, що некоректна поведінка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського під час спілкування з журналістом «Радіо Свобода» Сергієм Андрушком є неприпустимою і чиновник має вибачитися перед журналістом. Відповідну заяву поширила прес-служба НМПУ 20 березня.

 

19 березня, відповідаючи на запитання журналіста, державний чиновник не стримував свого роздратування, називав його на «ти», вживав ненормативну лексику, демонстрував свою зневагу.

 

На думку НМПУ, чиновник порушив статтю 5 Закону України «Про державну службу», в якій сказано, що «державний службовець повинен шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування;name="14c364042f0ea944_14c362a7e080d3f9_o49"> не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця».

 

«У засобах масової інформації неодноразово підкреслювалася позитивна роль Ігоря Коломойського у припиненні розхитування ситуації на сході України, зокрема, в Дніпропетровській області. Відзначалося, що його зусиллями було покладено край намаганням російських агентів і прихильників Росії організувати масові заворушення, спрямовані проти України», - йдеться в заяві.

 

Однак, жодні заслуги не дають права державному чиновнику принижувати честь і гідність не тільки журналістів, але і будь-яких громадян, наголошує НМПУ. «Намагання образити демонструє не його силу, а слабкість. Тим більше, що Ігор Коломойський є власником потужного медіаресурсу, який дозволяє йому безперешкодно доносити свою точку зору до найширшого кола громадян», - ідеться в заяві.

 

Медіа-профспілка вважає, що голова Дніпропетровської ОДА повинен вибачитися перед журналістом, а голова держави накласти на чиновникам дисциплінарне стягнення, згідно зі статтею 14 Закону України «Про державну службу».

 

Медіа-профспілка висловлює свою повагу «мужньому журналісту Сергію Андрушку, який давно завоював репутацію принципового борця з корупцією». НМПУ обіцяє йому захист і підтримку, адже журналіст є членом медіа-профспілки.

 

Водночас медіапрофспілка закликає журналістів не концентруватися винятково на особі Ігоря Коломойського. «Адже в нашій країні є чимало персонажів, котрі не лише не зупинили агресію зі сходу, але й довели ситуацію до того, що подібне стало можливим. Їхня діяльність потребує значно більшої уваги журналістів, ніж зараз їй приділяється. Розслідування їхніх темних справ дозволить уникнути звинувачень журналістів у за ангажованості», - вважають у медіа-профспілці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду