«Інтер» заявляє про погрози нападу на канал і просить Нацраду та правоохоронні органи про захист

«Інтер» заявляє про погрози нападу на канал і просить Нацраду та правоохоронні органи про захист

15 Січня 2015
4800
15 Січня 2015
11:09

«Інтер» заявляє про погрози нападу на канал і просить Нацраду та правоохоронні органи про захист

4800
«Інтер» заявляє про погрози нападу на канал і просить Нацраду та правоохоронні органи про захист
«Інтер» заявляє про погрози нападу на канал і просить Нацраду та правоохоронні органи про захист

Керівництво телеканалу «Інтер» заявляє, що сьогодні, 15 січня, у день, на який заплановане проведення засідання Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, на якому буде розглянуто питання про діяльність каналу, вимушене вжити додаткових заходів щодо безпеки об'єктів мовника та його співробітників. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою каналу «Інтер».

 

Як повідомляється, додаткові заходи безпеки вжиті, зважаючи на інформацію про можливі провокації відносно телеканалу «Інтер».

 

«Широкий суспільний резонанс подій навколо телеканалу «Інтер», що був штучно сформований неправдивою та упередженою інформацією, призвів до нападу на офіс телеканалу 3 січня та пошкодження його майна. При цьому жоден винний у скоєнні кримінальних правопорушень не поніс законного покарання. Наразі продовжується поширення закликів до підпалів, погромів, знищення майна телеканалу, погроз співробітникам каналу», - заявляє телеканал «Інтер».

 

При цьому канал не повідомляє, звідки і від кого саме надходять погрози і заклики нападів, і не висуває версій, що може бути підставою для таких дій.

 

«Вважаємо за необхідне звернути увагу Нацради на безпрецедентну ситуацію, коли найпопулярніший український телеканал піддається погрозам та тиску, і просимо вжити невідкладних заходів у межах законодавства. Також звертаємось до правоохоронних органів з проханням встановити і притягти до відповідальності осіб, які закликають до знищення майна телеканалу та погрожують життю та здоров'ю співробітників», - закликав канал «Інтер».

 

Нагадаємо, представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович сподівається, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне ситуацію довкола новорічного ефіру телеканалу «Інтер» з повагою до зобов'язань перед ОБСЄ щодо свободи медіа в Україні. Про це йдеться в листі-відповіді пані Міятович голові правління телеканалу «Інтер» Єгору Бенкендорфу, яке поширила 14 січня прес-служба телеканалу «Інтер».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що телеканал «Інтер» у новорічному ефірі показав співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні. Програма новин на «Інтері» «Подробности» відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

 

Новорічний ефір «Інтера» викликав хвилю обурення в соціальних мережах. Низка громадських діячів закликали позбавити «Інтер» ліцензії. Сіністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів. Секретар РНБО Олександр Турчинов зажадав від Нацради, щоб вона негайно розглянула питання щодо позбавлення «Інтера» ліцензії. 3 січня група молодиків розбила двері офісу телеканалу «Інтер».

 

Через критику на свою адресу «Інтер» змінив сітку мовлення, знявши з ефіру в подальші дні всі новорічні мюзикли та концерти. Водночас телеканал «Інтер» заявляє, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства, і вважає всі звинувачення тиском на канал.

 

Нацрада вирішила провести моніторинг новорічного ефіру всіх загальнонаціональних каналів і розгляне його результати 15 січня. Напередодні цього засідання Нацради Громадська рада при Нацраді рекомендувала регулятору укласти з мовниками Меморандум щодо редакційної політики в умовах інформаційної війни.

 

3 січня о 16.12 на офіс телеканалу «Інтер» здійснили напад близько 20 людей у масках, декількох з яких затримали представники правоохоронних органів. За фактом нападу на офіс «Інтера» відкрито кримінальне провадження.

 

Зі своїми пропозиціями щодо того, як вирішувати ситуації подібні до інциденту з новорічним ефіром на «Інтері», виступила низка експертів. Зокрема, на сторінках видання MediaSapiens були опубліковані статті Наталії Лигачової «Интер» как зеркало гибридного медиапространства Украины» та Сергія Грабовського «Скандал з «Інтером»: все куди серйозніше, ніж здається на перший погляд», а також вийшов допис у блозі Діани Дуцик «Проблема - не «Інтер», проблема - Фірташ та Льовочкін».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду