44-й  Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)

44-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)

1 Листопада 2014
7461
1 Листопада 2014
21:06

44-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)

7461
44-й  Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)
44-й  Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)
Увечері 1 листопада у столичному кінотеатрі «Київ» відбулася урочиста церемонія закриття Київського Міжнародного кінофестивалю «Молодість», де були нагороджені фільми-переможці.

 

Ґран-прі 44-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», головний приз, статуетку «Скіфський олень» та сертифікат на $ 10 000 отримав повнометражний фільм «Десь там» (Anywhere Else) режисерки Естер Амрамі, Німеччина.

 

Переможець Міжнародного повнометражного конкурсу - фільм «Клас корекції» (Correction Class) Івана І. Твєрдовського, створений у копродукції Росії та Німеччини - був нагороджений статуеткою «Скіфський олень» і сертифікатом на $ 2 500.

 

Спеціальні відзнаки здобули «Діфрет» (Difret) режисера Зересеная Бергане Мегарі (Ефіопія) та «Суд» (Court) індійського режисера Чайтаньї Тамгані.

 

Найкращим фільмом Міжнародного короткометражного конкурсу стала «Плоть і кров» (Flesh and Blood) Федеріко Ескуерро (Аргентина). Режисер отримав статуетку «Скіфський олень» і сертифікат на $ 2 500.

 

Спеціальну відзнаку в цій категорії здобув фільм «Вигадка» (Imagination) української режисерки Катерини Чепік.

 

Перше місце у Студентському міжнародному конкурсі посів фільм «Берлінська тройка» (Berlin Troika) режисера Андрія Гончарова (Німеччина). Режисер отримав статуетку «Скіфський олень» і сертифікат на $ 2 500.

 

Спеціальну відзнаку отримав фільм «Шлюбні розмови» (Conversations of a Marriage) режисера Ґільберто Ґонзалеса Пенії (Мексика, США).

 

Міжнародне журі Національного конкурсу нагородило призом і дипломом за найкращий фільм конкурсу «Обличчя» (Faces) Нікона Романченка. Фільм отримав приз - статуетку «Скіфський олень» і сертифікат на $ 2 500.

 

Спеціальні відзнаки Національного конкурсу:

- Диплом журі «За творчу сміливість у дослідженні реальності» - фільм «Равлики» (Snails) Марини Вроди;

- Диплом журі «За вміння простими засобами створити глибокий образ» - «Прості речі» (The Ordinary Things) Олександра Ратія.

 

Призи Екуменічного журі отримали два фільми:

- Приз за найкращий короткометражний ігровий фільм: «Востаннє в Парижі» (Last Time Paris) режисера Руперта Гьоллера (Австрія);

-  Приз за найкращий повнометражний ігровий фільм: «Діфрет» (Difret) режисера Зересеная Бергане Мегарі (Ефіопія).

 

Спеціальна відзнака - Диплом за повнометражний ігровий фільм - дісталася стрічці «Десь там» (Anywhere Else) режисерки Естер Амрамі (Німеччина).

 

Приз журі ФІПРЕССІ отримала стрічка «Урок» (The Lesson) від режисерів Крістіни Ґрозевої та Петара Валчанова (Болгарія-Греція).

 

Переможцем конкурсу «Сонячний зайчик» став фільм «Усе ламається» (Something Must Break) шведського режисера Естера Мартіна Берґсмарка.

 

Спеціальні дипломи конкурсу отримали стрічки «Форт Б'юкенен» (Fort Buchanan) режисера Бенджаміна Кротті (Франція-Туніс) та «Зухвала» від режисерів Деніела Сіклса й Антоніо Сантіні (Пуерто-Рико).

 

Переможцем конкурсу «Молодість - дітям» став фільм «Чорні братии» (The Black Brothers) режисера Ксав'є Коллера (Німеччина-Швейцарія).

 

Спеціальним дипломом нагородили фільм "Дурниці" (Fiddlesticks) німецького режисера Файта Гелмера.

 

Приз глядацьких симпатій цього року вручали у чотирьох категоріях:

- Найкращий фільм Повнометражного конкурсу - «Десь там» (Anywhere Else) режисерки Естер Амрамі (Німеччина);

- Найкращий фільм Студентського конкурсу - «Батьківська вантажівка» (My Father's Truck) режисера Маурісіо Осакі (Бразилія);

-  Найкращий фільм Короткометражного конкурсу - «Пункт допомоги» (Help Point) режисера Ендрю Марґетсона (Великобританія);

-  Найкращий фільм Національного конкурсу: «Дівчинка з риб'ячим хвостом» (The Fish­Tailed Girl) режисера Сергія Мельниченка.

 

44-й МКФ «Молодість» триває в Києві з 25 жовтня по 2 листопада. Головним призом і традиційним символом фестивалю є «Скіфський олень». Цьогорічна програма фестивалю була представлена понад 220 фільмами з 47 країн. Конкурсна програма «Молодості» традиційно складалася з трьох блоків міжнародного конкурсу: студентські фільми, короткометражні фільми, повнометражні фільми, та також Національного конкурсу, Міжнародного конкурсу «Молодість - дітям» та Міжнародного конкурсу «Сонячний зайчик».

 

До шорт-листа Національного конкурсу було відібрано 31 стрічку.

 

Позаконкурсна програма фестивалю по традиції була представлена добірками франкомовного та німецькомовного кіно, Скандинавською панорамою та Словацьким фокусом, ретроспективами у «Столітті великих» та In Memoriam. Відбулося шість українських прем'єр. Фільми на гострі суспільно-політичні теми були представлені у категоріях «Кіно морального неспокою» та «Україна: Нові реалії». Програма Фестиваль фестивалів цьогоріч складалася з фільмів-переможців МКФ у Карлових Варах, Каннах, Роттердамі, Берліні.

 

Спеціальними подіями «Молодості-44» стали документальні стрічки «Бйорк: "Біофілія" Наживо» від режисера Пітера Стрікленда та «У підвалі» Ульріха Зайдля, режисерська версія «Німфоманки» Ларса фон Трієра, «Велика ілюзія» Жана Ренуара, а також чорновий монтаж фільму «Київ/Москва» режисера Єлєни Хоревої.

 

Серед особливих гостей фестивалю були Ельдар Шенгелая, який отримав спеціальний приз кінофестивалю «Скіфського оленя» за внесок у світове кіномистецтво, режисер Міхаіл Сєґал який приїхав до Києва, щоб презентувати свою третю стрічку «Кіно про Алєксєєва», а також творча команда фільму «Коло» - прототипи головних персонажів Ернст Остертаг і Робі Рапп, актор Матіас Гунґербюлер та продюсер фільму Іван Мадео.

 

Покази «Молодості-44» йшли в Культурному центрі «Київ», кінотеатрах «Жовтень», «Кінопанорама», Kronverk Cinema Sky Mall та на кіностудії Film.ua.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду