Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)

Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)

31 Жовтня 2014
6796
31 Жовтня 2014
20:08

Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)

6796
Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)
Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 31 жовтня, невідомі чоловіки в камуфляжі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ фільму «Макс та інші» з програми кінофестивалю «Молодості» Sunny Bunny (фільми на ЛГБТ-тематику). Про це «Детектор медіа» повідомив координатор програмного відділу кінофестивалю «Молодість» Богдан Жук.

 

Про спробу штурму залу під час показу цього фільму повідомила прес-служба «Молодості» на офіційній сторінці у Facebook о 17:40. «Близько десятка чоловіків у камуфляжі з нашивками "Правого сектора" погрожують, що будуть штурмувати зал. Міліція їх не пускає. Чоловіки в камуфляжі заявили, що фільм аморальний і вони не допустять, щоб показували», - йшлося в повідомленні.

 

За словами Богдана Жука, сеанс фільму провести не вдалося - організатори змушені були зупинити показ та евакуювати глядачів.

 

«Це були молоді люди, які представилися "Правим сектором", їх було до десяти. Вони наполегливо намагалися потрапити в зал, аргументуючи це тим, що мають право визначати, що можна дивитися іншим людям. Вони хотіли перевірити фільм на наявність гомосексуальної пропаганди та гей-порно», - розповів пан Жук.

 

Невідомих стримували представники міліції, які переважали кількістю. «Головний міліціонер домовився із цими чоловіками, що проведе одного їхнього ватажка на сеанс. Його провели, попри заперечення з боку фестивалю, в супроводі міліції. Він посидів у залі хвилин п'ять, записав трохи відео на телефон, вийшов зали і пішов до своїх. Після цього я побачив, що міліцію шикується, а отже, готується штурм», - розповів представник оргкомітету «Молодості».

 

Пан Жук вважає, що міліція могла стримати нападників, але організатори фестивалю вирішили не ризикувати, зупинили показ та евакуювали глядачів. Це сталося близько 17:50. Глядачі встигли побачити приблизно половину фільму.

 

Зі слів пана Жука, «штурмувальники» розійшлися не одразу і ще деякий час чекали біля головного входу до кінотеатру «Кінопанорама». «Наскільки мені відомо, вони вже начебто пішли звідти», - додав пан Жук.

 

Головний адміністратор кінотеатру «Кінопанорама», яка не захотіла представлятися, повідомила  «Детектор медіа», що перед початком фільму людей 20-30 намагалися увійти до кінотеатру. Їх не пустили, викликали міліцію та написали заяву. Нині частина міліціонерів залишаються в кінотеатрі, стежать за порядком. Із чим пов'язаний інцидент, головний адміністратор не знає.

 

Як повідомили «Громадському телебаченню» в прес-службі «Правого сектора», на сьогодні жодних акцій вони не планували. Тим більше, вони не воюють проти таких речей, як фільми на ЛГБТ-тематику, оскільки їм «є з ким воювати».

 

Водночас речник «Правого сектора» Артем Скоропадський підтвердив «Подробностям», що в кінотеатрі були їхні активісти: «Так, це були наші активісти. Ми ще зранку попереджали про те, що будемо просити в представників кінотеатру не показувати ЛГБТ-фільми, оскільки вони пропагують содомію».


Він підкреслив, що жодних силових дій не було: «Усе було нормально, поспілкувалися, жодних бійок не було. Ми просили не показувати ці фільми, і керівництво кінотеатру до нас прислухалося».

 

Нагадаємо, що 29 жовтня увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань і потребує відновлення.

 

«Детектор медіа»

Фото Олександра Барабошка, Громадське ТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6796
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
умка
3458 дн. тому
Шановні! давайте вчитися все назвити своїми іменами! "невідомі", "зелені чоловічки", "ввічливі люди", "ополченці" й таке інше - це такий собі жаргон для вжитку у окремих вузьких колах. В усіх інших випадках, в тому числі у новинах ,не називаючи речі своїми іменами, а саме: бандитів- бандитами, збройні сили сусідньої держави тим, чим вони є, а фашистів -фашистами (незалежно від "нашивок на формі") ,то так можна далеко зайти, навіть значно далі, чим з втратою Криму й війною на Донбасі... Зараз, вочевидь,ми всі бачимо повне й остаточне безвладдя, бездіяльність, вже остаточну, правової системи (хоча останньої вже ніби-то керують "правильні" люди без малого - рік!!). А головне бачимо, що не лишень нічого не змінилося, а й стає дедалі гірше. "Тітушки" вже всіх кольорів відчувають "свободу" , безкарність, просувається за норму відвертий фашизм та життя "за поняттями". Вчора спалили кінотеатр, сьогодні громили інший...."Невідомі", як підпарканна шантропа, починають лізти зі своїми збоченими уявами в чуже ліжко до дорослих ВІЛЬНИХ людей і вказувати на те: як, де і кому - дорослим людям один з одним робити за взаємною згодою у інтимному житті, то так можна дійти не лишень до Путінського фашизму, а й набагато гірше! До чого тоді вам далися "європейські" та світові цінності, до чого вам кудись йти? Якщо ваше реальне місце вже давно визначене - ху___йлостан: там всі живуть, як ото бидло, не за законами більшості цивілізованого світу, а за кримінальними поняттями...Чим вам тоді не вгодив тричи судмий Янукович? Кримінальні поняття - це ж круто! Вчора спалили один кінотеатр, сьогодні прийшли ламати інший....Справді, в цієї країни немає майбутнього. Але не через якихось "геїв" та ЛГБТ. В країни немає майбутнього через надто високий відсоток тупорилих покидьків та дебілів, які окрім крушити/ламати та бити один одному морди й жити "за поняттями" нічого іншого не вміють й не хочуть! А преса, навіть попри кричущі події, так і не вчиться називати речі своїми іменами! Проте у нас всі тепер - патріоти: викрасили (часто -недоречно) паркани в синьо-жовті кольори! Тільки ось патріотизм має бути не на паркані, а в головах! А в головах, як виявляється - порожнеча. Між тим, "європу" й цивілізоване життя за стандартами цивілізованого світу, вам не прийде й не побудує якийсь-то дядько, більш правильний за Януковича! Бо не Янукович, не Коломойський, не Пінчук й не Порошенко сцуть у ваших ліфтах, спалюють там кнопки і таке інше. Тому якщо кожен, в тому числі й по відношенню до людей, які від нього чимось відрізняються, не викине з себе бидло, то як бидло й буде жити. Тому не слід дивуватися, що незалежно від найменування призвища керівника країни, міністерств...ці люди й будуть вас зневажати й тримати за безправне бидло і надалі, бо ви самі тим бидло і є, так себе поставили, так живите, так себе ведете. Навіщо вам, тільки при такому розкладі була якась "революція", якийсь "євромайдан" та стільки даремно забраних людських душ?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду