Горделадзе закликає громадськість об’єднатися для відновлення кінотеатру «Жовтень» - Кличко заборонив інвестувати

Горделадзе закликає громадськість об’єднатися для відновлення кінотеатру «Жовтень» - Кличко заборонив інвестувати

30 Жовтня 2014
6757
30 Жовтня 2014
19:19

Горделадзе закликає громадськість об’єднатися для відновлення кінотеатру «Жовтень» - Кличко заборонив інвестувати

6757
Горделадзе закликає громадськість об’єднатися для відновлення кінотеатру «Жовтень» - Кличко заборонив інвестувати
Горделадзе закликає громадськість об’єднатися для відновлення кінотеатру «Жовтень» - Кличко заборонив інвестувати

Директор столичного кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе закликала громадськість об'єднатися, створити ініціативну групу, яка б визначила шляхи, як можна відновити кінотеатр, який напередодні був знищений пожежею. Про це вона сказала на зустрічі з журналістами ввечері 30 жовтня.

 

«Я чесно вам скажу - не знаю, що робити. Що сказати колективу з 35 осіб, які тут працювали, де знайти гроші на ремонт. Коли наш мер Віталій Кличко був тут вночі, він твердо сказав, що КМДА допоможе відновити кінотеатр. Сьогодні на засіданні мені здалося, що він не був таким впевненим, а я сподівалася почути від нього відповідь, що робити. Найстрашніше, що ми можемо залишитися сам на сам з бідою. Тому я закликаю громадськість об'єднатися,  створити ініціативну групу. Не хочеться, щоб це загородили парканом, а потім продали», - розповіла пані Горделадзе.

 

За її словами, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру мер столиці Віталій Кличко заборонив. «Кличко сказав чітко, що ніякого інвестування не може бути, бо це комунальне майно. Але де тоді грошей брати?», - зазначила директор культурного закладу, повідомляє «Українська правда».

 

Директор також повідомила, що «Жовтень» був застрахований двічі: є страховка на майно ТОВ «Кіноман», яке заснували працівники,  і на комунальне майно. Однак досі розмір збитків не визначено.

 

«Сьогодні тут працювали представники страхової компанії, фотографували приміщення. Коли ми отримаємо якісь висновки від міліції, передамо офіційні дані страховій компанії», - зазначила пані Горделадзе.

 

За словами директор кінотеатру,  150 тияч глядачів відвідали кінотеатр минулого року, 130 тисяч - поточного.

 

Нагадаємо, раніше вона повідомила про руйнування, яких зазнав кінотеатр. «Згоріли дві зали, впав дах, все залито водою, - потрібні великі гроші, потрібен проект. Я майже впевнена, що кінотеатр не можна відновити. Я вважаю фантастичною обіцянку його відновити. Можливо, його можна побудувати наново», - сказала директор.

 

Як повідомила вранці 30 жовтня прес-служба ГУ МВС України в Києві, відомості про пожежу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

 

«Наразі слідчо-оперативна група Подільського районного управління міліції проводить повторний огляд вказаного місця події в умовах природного освітлення, з метою з'ясування справжніх причин загоряння. Слідство у справі триває», - зазначають у прес-службі.

 

Раніше кінотеатр «Жовтень» був у центрі уваги громадськості через судові позови. Директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень» - а саме ТОВ «Кіноман», яке є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень» і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру. Зараз за словами Людмили Горделадзе, у правоохоронних органів є версія боротьби за земельну ділянку.

 

30 жовтня, мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо ситуації з кінотеатром «Жовтень» заявив, що остаточна інформація щодо причин учорашньої пожежі у кінозакладі очікується завтра, 31 жовтня. Договір оренди з ТОВ «Кіноман», якому належить «Жовтень» та який перебуває у комунальній власності, буде продовжено.

 

У п'ятницю, 31 жовтня, об 11.00 під стінами Київської міської держадміністрації кияни зберуться з вимогою «Поверніть "Жовтень"!». Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Facebook. Акція проходитиме без політичної чи партійної символіки. Її учасників об'єднуватиме одяг жовтного кольору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду