Кличко проведе нараду з відбудови кінотеатру «Жовтень» - стають відомі подробиці підпалу (ОНОВЛЕНО)

Кличко проведе нараду з відбудови кінотеатру «Жовтень» - стають відомі подробиці підпалу (ОНОВЛЕНО)

30 Жовтня 2014
6583
30 Жовтня 2014
09:09

Кличко проведе нараду з відбудови кінотеатру «Жовтень» - стають відомі подробиці підпалу (ОНОВЛЕНО)

6583
Кличко проведе нараду з відбудови кінотеатру «Жовтень» - стають відомі подробиці підпалу (ОНОВЛЕНО)
Кличко проведе нараду з відбудови кінотеатру «Жовтень» - стають відомі подробиці підпалу (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 30 жовтня, мер Києва Віталій Кличко обіцяв провести нараду з керівниками профільних відомств щодо ситуації навколо столичного кінотеатру «Жовтень», який напередодні підпалили невідомі під час показу фільмів Київського міжнародного кінофестивалю (МКФ) «Молодість», і його відбудови. Про це повідомляє у своєму Twitter повідомила прес-секретар мера Оксана Зинов'єва, а також сайт Київської держадміністрації (КМДА). 

 

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми МКФ «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів. За попередніми даними, постраждалих немає. Станом на 22.00 вогонь прорвався крізь дах будівлі, з вікон йшов дим. На місці працювали пожежні машини та «швидка».

 

На місце події прибув мер Києва Віталій Кличко. Його прес-секретар Оксана Зинов'єва повідомила у своєму Twitter, що він пообіцяв залишити «Жовтень» як майданчик для фестивального показу і демонстрації арт-хаусного кіно. «Ми не дозволимо відібрати кінотеатр у столичних інтелектуалів-прихильників кіно», - сказав, за її словами, мер Києва.

 

«Загоряння, за попередньою інформацією, сталося о 21.45 в середу, під час сеансу на задніх рядах кінозалу. Пожежні і МНС спрацювали оперативно, людей евакуювали, постраждалих немає. Вогонь локалізували», - повідомив Віталій Кличко, слова якого наводить сайт КМДА.

 

Мер Києва прибув на місце події

 

Держслужба з надзвичайних ситуацій (ДНС) підтверджує попереднє повідомлення, що під час пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень», яка сталася 29 жовтня увечері, постраждалих немає, повідомляє «112 Україна».  Пожежу в кінотеатрі ліквідували близько шести годин. За інформацією ДНС, загоряння виникло на даху кінотеарту у 21.41, ліквідувати вогонь вдалося о 2.26. Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Причина пожежі та розмір матеріальних збитків наразі встановлюються.

 

Водночас видання «Подробности» наводить подробиці інциденту зі слів очевидців. Вони стверджують, що зал кінотеатру «Жовтень» підпалили навмисно під час сеансу фільму «Літні ночі». «На початку було кілька шиплячих звуків, але більшість людей не звернули уваги. Потім з верхніх рядів почулося: "Дим!" І через короткий час вже було видно вогонь», - розповів виданню киянин Олексій Чащин, який був на сеансі.

 

За його словами, глядачі швидко залишили приміщення, але гасити пожежу почали не відразу. «Все оперативно мобілізувалися і вийшли із зали, обійшли інші зали кінотеатру і вивели людей звідти. Потім приїхала пожежна машина, але однієї було очевидно замало, адже дим вже став валити з вікон фойє другого поверху. Підкріплення пожежних довелося чекати не менше півгодини. До того часу вже палав дах кінотеатру», - сказав очевидець.

 

При цьому інші очевидці повідомляють, що пожежа в кінотеатрі на Подолі спалахнув через димову шашку. «Ми пішли в кінотеатр "Жовтень" на фільм "Літні ночі" в рамках кінофестивалю "Молодість". Під час фільму, невідомий кинув нам за спину запальну димову шашку», - повідомляє свідок події Євген Зельман.

 

Сигнал про пожежу надійшов о 21.45, повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» прес-секретар Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва Світлана Водолага.  Прибувши в кінотеатр, пожежники виявили три вогнища загоряння. На місці події працювали 22 одиниці техники.

 

Наразі МКФ «Молодість» повідомляє, що усі сеанси в кінотеатрі «Жовтень» скасовано. Втім фестиваль триває і в інших кінотеатрах покази відбудуться за розкладом.

 

 

Нагадаємо, 4 грудня 2013 року Київська міськрада звернулася до Господарського суду Києва з позовом про виселення кінотеатру «Жовтень» з приміщення на Подолі, але кияни опротестували це рішення. Судова тяганина триває. В лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ «Кіноман», який управляє кінотеатром, нову угоду оренди на три роки. Водночас 7 жовтня Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Керівництво ТОВ «Кіноман», що є правонаступником київського кінотеатру «Жовтень», оскаржуватиме рішення Господарського суду Києва щодо «повернення у розпорядження громади» цілісного майновогокомплексу «Жовтня». Про це під час прес-коференції щодо учасників Національної програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» повідомила директор «Жовтня», член Міжнародного журі національного конкурсу «Молодості» Людмила Горделадзе. Вона також закликала журналістів і громадськість, аби вони «просили врегулювати питання щодо приміщення "Жовтня"» київського міського голову Віталія Кличка.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook.com/hanna.hrabarska та з сайту КМДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду