Невідомі хакери атакували Білий дім – наслідки ліквідовуються

Невідомі хакери атакували Білий дім – наслідки ліквідовуються

29 Жовтня 2014
4196
29 Жовтня 2014
20:47

Невідомі хакери атакували Білий дім – наслідки ліквідовуються

4196
Невідомі хакери атакували Білий дім – наслідки ліквідовуються
Невідомі хакери атакували Білий дім – наслідки ліквідовуються

Білий дім потрапив під атаку хакерів, яка призвела до часткового відключення незасекреченої інтернет-мережі Адміністрації президента США. Про це повідомляє із посиланням на джерела в адміністрації Обами видання The Washington Post, передає «Укрінформ».

 

«У Білому домі кажуть, що вживали заходів проти підозрілої активності, виявленої в її незасекреченій комп'ютерній мережі», - зазначає газета.

 

Водночас, пише видання,  не повідомляється, хто і коли це міг зробити. Відомо лише, що наслідки атаки досі не ліквідовані повністю.

 

Посилаючись на представника Білого дому, який побажав залишитися невідомим, газета пише, що «діяльність, яка викликала занепокоєння», виявили під час оцінювання численних можливих кіберзагроз, яке Адміністрація президента США виконує щодня. Заходів вжили негайно, однак попри це, не вдалося уникнути тимчасових відключень та часткової втрати з'єднання з мережею деяких співробітників Білого дому.

 

The Washington Post висунула версію, що це могли зробити хакери з Росії, втім у Білому домі наразі відмовилися від коментарів.

 

Нагадаємо, потужні атаки на структури НАТО, за даними досліджень компаній із кібербезпеки, відбувалися з території Росії. Як повідомляє The Wall Street Journal, походження атак на американські системи з метою отримання військових таємниць - російське. Компанія FireEye виявила складну кіберзброю, здатну уникати виявлення та передаватися між комп'ютерами, відрізаними від інтернету.  

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду