На кінофестивалі «Молодість» покажуть кіно про проблеми геїв, зняте у Харкові

На кінофестивалі «Молодість» покажуть кіно про проблеми геїв, зняте у Харкові

23 Жовтня 2014
6597
23 Жовтня 2014
14:31

На кінофестивалі «Молодість» покажуть кіно про проблеми геїв, зняте у Харкові

6597
На кінофестивалі «Молодість» покажуть кіно про проблеми геїв, зняте у Харкові
На кінофестивалі «Молодість» покажуть кіно про проблеми геїв, зняте у Харкові

26 жовтня по 2 листопада у Києві проходитимуть покази ЛГБТ-програми 44-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny, в рамках якого відбудеться українська прем'єра  фільму «Протистояння» про геїв, повністю знята в Україні. Про це повідомляє Національний ЛГБТ-портал України.

 

Фільм «Протистояння» (Stand) французького режисера Джонатана Тайєба присвячений боротьбі за права ЛГБТ в авторитарному російському суспільстві.  Це вигадана історія про те, як гей-пара в Росії дошуковується правди про гомофобне вбивство.

 

Свою другу повнометражну стрічку «Протистояння» Джонатан Тайєб знімав у грудні 2013 року в Харкові, незважаючи на те, що події нібито розвиваються у Росії. Цього року режисер повернеться в Україну для того, щоб представити фільм перед глядачами програми Sunny Bunny кінофестивалю «Молодість». Світова прем'єра фільму відбулась у рамках найбільшого ЛГБТ-кінофестивалю Frameline (Сан-Франциско, США) цього літа.

 

Фільм демонструватимуть 1 листопада о 19.00 в столичному кінотеатрі «Жовтень».

 

Україну у програмі Sunny Bunny кінофестивалю не представлено

 

Присвячена ЛГБТ-тематиці конкурсна програма Sunny Bunny включає 13 фільмів. Україну у ній не представлено.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до складу журі конкурсної програми фільмів на ЛГБТ-тематику Sunny Bunny увійшли українська право захисниця й активістка, голова громадської організації «Інсайт» Олена Шевченко, російський дистрибутор та програмний директор міжнародного кінофестивалю молодого європейського кіно Voices Роман Дорофеєв. Очолить журі Sunny Bunny програмний координатор секції «Панорама» на Міжнародному кінофестивалі у Берліні та нагороди TEDDY Queer Film Awards на «Берлінале» Мікаель Штютц.

 

Розпочне свою роботу 44-й київський кінофорум 25 жовтня і триватиме по 2 листопада.

 

Нагадаємо, участь у конкурсних програмах 44-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» візьмуть 37 українських стрічок. Ще п'ять вітчизняних кінофільмів демонструватимуться в секції «Українські прем'єри».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду