Екс-глава Держпідприємництва Михайло Бродський став головою редакційної ради «Обозревателя»

Екс-глава Держпідприємництва Михайло Бродський став головою редакційної ради «Обозревателя»

23 Жовтня 2014
5345
23 Жовтня 2014
13:28

Екс-глава Держпідприємництва Михайло Бродський став головою редакційної ради «Обозревателя»

5345
Екс-глава Держпідприємництва Михайло Бродський став головою редакційної ради «Обозревателя»
Екс-глава Держпідприємництва Михайло Бродський став головою редакційної ради «Обозревателя»

Колишній глава Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський очолить редакційну рада інтернет-видання «Обозреватель». Про це пана Бродський повідомив в інтерв'ю «Укрінформу» під назвою «Бродський: А давайте Іванчука і Мартиненка теж люструємо...», присвячене вступу в дію Закону «Про очищення влади».

 

Екс-глава Держпідприємництва підкреслив, що вважає своє звільнення несправедливим і розраховує на реабілітацію після люстрації.

 

«Суспільство завжди прагне люстрації і справедливості. Але потрібно ламати систему, а не людей. У нас виходить: злочинці і винні у всьому тому, що зробив Янукович і його банда, - ці умовні двадцять осіб, які не написали заяву, і яких вони звільнили, згідно з законом про люстрацію. Це виглядає смішно. Тому що винні - це невелика група людей, яка вся вже давно в Росії. Вони втекли з грошима. Решта, які боялися переслідувань і сьогоднішньої влади, у зв'язку з тим, що "рильце в пуху", мирно написали заяви і звільнилися. А нас звільнили, тому що ми не відчували за собою жодної провини, тому що ми професійні люди», - заявив Михайло Бродський.

 

У відповідь на питанням, яким колишній глава Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва бачить своє майбутнє, він відповів, що чекатиме справедливого рішення Європейського суду і Венеціанської Комісії з приводу закону про люстрацію.

 

«От хочу реабілітації. Після Сталіна всіх реабілітували. І я чекатиму. До речі, коли німці люстрували агентів Штазі, вони пішли до Європейського суду, і їх там послали на три букви. Але коли у Сербії люстрували чиновників і суддів, то вони всі виграли Європейський суд. Такі закони потрібно ухвалювати не в період виборів, з чистою головою і чистими руками. І важливо, хто судді. Ну, давайте поглянемо на ініціаторів. Єгор Соболєв - хороший хлопець, працював у мене у "Ведомостях", Карла Волоха не знаю. А Юра Дерев'янко - теж люстратор? Ви знаєте його біографію? А про його фірму "Фірма "3-Т" знаєте? Погугліть, якщо не знаєте, відома компанія. Або ще шістдесят регіоналів? На кожному з них клейма ніде ставити», - сказав Михайло Бродський.

 

Наприкінці інтерв'ю він заявив, що «моє майбутнє - чудове»: «Я буду головою редакційної ради сайту "Обозреватель". Я ж дерегулятор, все розумію, все відстежую. І радуватиму вас правдою».

 

Нагадуємо, до першої п'ятірки партії «Самопоміч» на виборах до Верховної Ради 26 жовтня  увійшли співзасновник громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Ганна Гопко, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, IT-експерт Олексій Скрипник, директор Української правничої фундації Оксана Сироїд, експерт «Реанімаційного пакету реформ» Віктор Кривенко. Крім того, на 13-му місці списку - журналіст та активіст, член партії «Воля» Єгор Соболєв. Мер Львова та голова партії Андрій Садовий на 50-му місці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду