На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів

На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів

23 Жовтня 2014
5546
23 Жовтня 2014
09:27

На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів

5546
На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів
На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів

Сьогодні, 23 жовтня, два українські фільми - «Параджанов» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і «Плем'я» Мирослава Слабошпицького - будуть показані на Міжнародному кінофестивалі Tofifest в Торуні (Польща). Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Державне агентство України з питань кіно.

 

«12-й Міжнародний кінофестиваль Tofifest в Торуні (Польща) проходить з 18 до 26 жовтня. В одному з його конкурсів, On Air, будуть показані два українські фільми - "Параджанов" Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, які створювалися за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно (обидва фільми покажуть 23 жовтня)», - йдеться у повідомленні.

 

Представить українське кіно програма Focus: Ukraine, яка складається з семи фільмів - двох повнометражних художніх стрічок «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко (26 жовтня) і «Поводир» Олеся Саніна, двох повнометражних документальних фільмів «Майдан» Сергія Лозниці і I am Femen Алена Марго (23 жовтня), альманаху короткометражок «Вавілон'13» (24 жовтня) і двох частин альманаху польського режисера Ежи Гоффмана «Україна: Народження нації».

 

Складовою української секції на фестивалі в Торуні буде також панельна дискусія про майбутнє кіно України і перспективи його розвитку. В дискусії братимуть участь режисери Олена Фетісова та Лариса Артюгіна, яка представить проект «Вавілон'13». Дискусія відбудеться 23 жовтня в Фестивальному центрі.

 

Торуньский кінофестиваль незалежного кіно Tofifest вперше відбувся 2002 року. Головною нагородою фестивалю є приз глядацьких симпатій.

 

Нагадаємо, Польща та Україна розроблятимуть міжурядову угоду про спільне кіновиробництво. Такої домовленості було досягнуто в рамках 30-го Варшавського кінофестивалю, участь у якому взяли представники Державного агентства України з питань кіно, режисери та продюсери, повідомляє прес-служба Держкіно.

 

За цією інформацією, під час фестивалю відбулася зустріч голови Держакіно Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнєшки Одорович. Окрім розробки зазначеної угоди, сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризувати польське кіно на українському ринку і українського в Польщі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду