Редакція «Право на владу» відповіла на звинувачення «Опозиційного блоку» – закликала припинити маніпуляції

Редакція «Право на владу» відповіла на звинувачення «Опозиційного блоку» – закликала припинити маніпуляції

17 Жовтня 2014
6887
17 Жовтня 2014
18:59

Редакція «Право на владу» відповіла на звинувачення «Опозиційного блоку» – закликала припинити маніпуляції

6887
Редакція «Право на владу» відповіла на звинувачення «Опозиційного блоку» – закликала припинити маніпуляції
Редакція «Право на владу» відповіла на звинувачення «Опозиційного блоку» – закликала припинити маніпуляції

Редакція політичного ток-шоу «Право на владу» на каналі «1+1» висловила обурення звинуваченнями «Опозиційного блоку» стосовно відсутності представників їхнього блоку в ефірі програми та закликала політиків припинити маніпулювати фактами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби каналу «1+1».

 

За даними прес-служби, редакція програми вже не вперше запрошувала в гості на ефір «Право на владу» лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойка. «Останнього разу він відмовився від участі, нібито через відрядження, яке виявилось недалеким - участь у проекті "Шустер Live"», - заявили на каналі.

 

На «1+1» повідомили, що до участі у проекті також запрошували другий номер у списку - Олександра Вікула, який теж опинився у відрядженні.

 

Коментуючи звинувачення в забороні на участь Вадима Рабиновича в програмах «1+1», на каналі заявили: «Редакція ніколи не запрошувала "будь-кого" зі списку партії, та впевнена, що маніпуляція із "забороною" участі пана Рабиновича є наслідком звички політиків використовувати зручні ЗМІ в своїх інтересах».

 

Редакція «Право на владу» повідомила, що мотивація відмови в участі в програмі Вадиму Рабиновичу зумовлена редакційною політикою програми та рівнем політичної дискусії в студії: «не запрошувати на політичні дебати кандидатів, політичний вектор яких важко визначити через постійну зміну політичних партій».

 

Нагадаємо, що 16 жовтня прес-служба «Опозиційного блоку» поширила заяву з вимогою «припинити заборону на участь Вадима Рабиновича в програмах телеканалу "Студія 1+1"». За повідомленням партії, Вадиму Рабиновичу регулярно відмовляють в участі в програмах телеканалу «1+1», зокрема, ток-шоу «Право на владу».

 

«Редакція програми "Право на владу" телеканалу "Студія 1+1" не вперше звертається з усними запрошеннями на ефір тих політиків з "Опозиційного блоку", графік яких у день ефіру заповнений іншими подіями: зустрічами з виборцями, регіональними поїздками тощо», - заявили в прес-службі «Опозиційного блоку».

 

Прес-служба партії неодноразово пропонувала каналу «1+1» можливість запросити Вадима Рабиновича для представлення позиції «Опозиційного блоку», але щоразу отримувала відмову, яку вважає невмотивованою.

 

Унаслідок цього «Опозиційний блок» не був представлений в ефірі «Права на владу».

 

Партія висловила протест проти порушення принципу свободи слова, об'єктивності і рівного доступу опозиції до ЗМІ на час виборчої кампанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6887
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3450 дн. тому
А скільки партій змінив Рабинович? Що, більше, ніж Бойко і Вілкул? А у програми "Право на владу" є такий критерій - не запрошувати на ефіри людину, яка змінила якусь певну кількість партій? Для мене Рабинович - звичайний, можна навіть сказати ментальний регіонал, який є таким незалежно від партії, в якій він перебуває на даний момент. А тому є категорично неприйнятним - ніяк людина, ніяк політик. Але яка різниця, скільки партій він змінив, якщо на даний момент він представляє саме "опозиційний блок" і не який інший. А якщо він його представляє, то відповідає за нього. Я за те, щоби взагалі ніколи не запрошувати на жоден ефір жодного регіонала - ані нинішнього, ані колишнього. Зробити таку телевізійну люстрацію. Але не робити це з огляду саме на кількість змінених ним партій, тим більше, що поліпартійність притаманна багатьом українським політикам і Рабинович тут, м'яко кажучи - зовсім не оригінал. Аргументація каналу виглядає непереконливою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду