21 жовтня – київська прем’єра фільму «Наша Надія» Володимира Тихого

21 жовтня – київська прем’єра фільму «Наша Надія» Володимира Тихого

16 Жовтня 2014
6803
16 Жовтня 2014
19:39

21 жовтня – київська прем’єра фільму «Наша Надія» Володимира Тихого

6803
21 жовтня – київська прем’єра фільму «Наша Надія» Володимира Тихого
21 жовтня – київська прем’єра фільму «Наша Надія» Володимира Тихого

21 жовтня в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться київська прем'єра документальної стрічки Володимира Тихого «Наша Надія» про українсього пілота Надію Савченко.

 

До цього два тижні документальний фільм «Наша Надія» засновника проекту #BABYLON'13 режисера Володимира Тихого подорожував Україною.

 

«Ми не почули жодного негативного відгуку від глядачів, - розповідає Володимир Тихий, - люди виходили с кінозали й дякували нашій команді. Вони думали, що це сентиментальна стрічка про Надію Савченко, а насправдіце кіно про Україну. Ми зняли реалії нашого українського сьогодення і Надія проходить пунктиром вздовж всієї оповіді.Можна сказати, що вона виконує функцію стрижня, на який нанизано історії та думки багатьох людей - її побратимів-бійців, родини, навіть бійців ДНР, що присутні у кадрі».

 

На думку режисера, в Україні наразі існує велика проблема сприйняття подій, що відбуваються в нашій країні протягом вже майже року. Багато людей спостерігають за ними у випусках новин чи в інтернеті, як за чімось, що трапляється з іншими людьмив іншому світі. Саме ці міфи, за словами режиссера, вщент руйнуються в головах тих, хто переглянув стрічку.

 

«З самого початку ми хотіли показати нашу стрічкуякнайширшому колу людей. Ми їздимо містами України, зустрічаємося з глядачами, проводимо майстер-класи, спілкуємося з місцевою пресою для того, щоб буквально відкривати людям очі. І, слід зазначити, стрічка викликає великий інтерес. За час подорожі фільму Україною до списку з десяти міст додалися ще чотири, незаплановані. Так вийшло, що до географії показів, що спочатку зосереджувалася на півдні та заході країни, долучилися центр та схід. Можна сказати, що наша стрічка символично об'єднала країну», - сказала Анна Паленчук, продюсер стрічки.

 

Мандрівка Україною для «Нашої Надії» почалася 8 жовтня в Ужгороді, продовжилася у Львові, Тернополі, Вінниці. Потім стрічку побачили мешканці Дніпропетровська, Івано-Франківська, Чернівців, Херсона й Одеси. Несподіванкою для творчої групи фільму стало те, що після перших показів на зв'язок стали виходити ентузіасти з різних куточков країни і пропонувати організувати покази фільму у себе. Саме таким чином стрічка потрапила до Луцька, Рівного, Харкова та Черкас.

 

Фільм вийшов багатошаровим завдяки й тим, хто беспосередname="_GoBack">ньо створював його. Так, кадри з референдуму в Севастополі та з окупованого Слов'янська з'явилися завдяки режисерові Дмитрові Стародумову, котрий зміг завоювати довіру місцевих сепаратистів, а кадри з місця дислокації батальону ОУН привезла режисер Юлія Шашкова.

 

Показ фільму у Києві відбудеться 21 жовтня о 19.00, вхід за запрошеннями, що можна взяти в адміністратора кінотеатру «Жовтень».

 

21 жовтня о 17.45 в конференц-залі кінотеатру «Жовтень» відбудеться прес-конференція.

 

Спікери: Володимир Тихий - режисер-постановник фільму «Наша Надія»; Віра Савченко - сестра Надії Савченко; Анна Паленчук - продюсер стрічки; Юлія Шашкова - режисер.

 

Акредитація: +38 067 446 95 84 irina.semenyuk@gmail.com. На прес-конференції представники ЗМІ зможуть отримати свої іменні запрошення.

 

Сторінки фільму в соцмережах: 

www.facebook.com/NashaNadiya,

www.vk.com/nashanadiya.

 

Трейлер фільму можна переглянути тут: http://youtu.be/GL-9TZ8DsHI .

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду