Російська програма «Молодості» буде представлена як «кіно морального неспокою»

Російська програма «Молодості» буде представлена як «кіно морального неспокою»

16 Жовтня 2014
6465
16 Жовтня 2014
18:21

Російська програма «Молодості» буде представлена як «кіно морального неспокою»

6465
Російська програма «Молодості» буде представлена як «кіно морального неспокою»
Російська програма «Молодості» буде представлена як «кіно морального неспокою»

Російська секція на кінофестивалі «Молодість» представлена як «Кіно морального неспокою». Про це йшлося йшлося на прес-конференції за участі генерального директора кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, прес-секретаря Марії Глазунової та Володимира Клименка, голови правління «Укрімбанку», що виступив спонсором міжнародної програми фестивалю.

 

«Строк. Початок великої історії» став уже популярним серед кінофестивальної аудиторії. Нагадаємо, документальний фільм створений кінорежисерами Павлом КостомаровимОлександром Расторгуєвим і журналістом Олексієм Півоваровим. У стрічці йдеться про акції протестів й інші події, що відбувалися в Росії після виборів президента у березні 2012 року. Від початку фільм публікувався на YouTube та «Лента.Doc». Однак навесні нинішнього року він був вилучений із інтернету.

 

Ще одна документальна стрічка з РФ в програмі «Молодості» - робота кінокритика Тамари Дондурей «21 день», присвячена пацієнтам московського хоспіса.

 

Ігрові картини програми об'єднує соціальна схематика. «Дурень» Юрія Бикова - соціальна драма в масштабах особистості сантехніка, який намагається дати лад гуртожитку на 800 осіб.

 

Сімейна драма «До побачення, мамо» Світлани Проскуріної знята за мотивами п'єси Василя Сігарєва «Каренін», поставленої на сцені МХТ імені Чехова. Саундтрек до стрічки було відзначено на цьогорічному кінофестивалі «Кінотавр».

 

«Кіно про Алєксєєва» Михайла Сєгала - сучасний поліфонічний роман за мотивами життєвої історії барда, з одного боку, і середньостатистичного російського чоловіка з іншого.

 

Презентуючи цю секцію, організатори «Молодості» повідомили, що мають на меті познайомити аудиторію кінофестивалю з «новим російським кіно, що стверджує існування іншої Росії».

 

Хто з-поміж російських діячів завітає на кінофестиваль до Києва, наразі невідомо. На прохання журналістів прокоментувати опубліковану в «Фактах и комментариях» інформацію, що в якості спеціальних гостей, можливо, буде запрошено кінорежисерів Андрія Кончаловського, Андрія Звягінцева й актрису Лію Ахеджакову, Андрій Халпахчі сказав, що остаточної домовленості ще не досягнуто ні з ким.

 

Розпочне свою роботу 44-й київський кінофорум 25 жовтня і триватиме по 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду