Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»

Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»

16 Жовтня 2014
6738
16 Жовтня 2014
11:08

Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»

6738
Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»
Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»

Російський кінорежисер, автор проекту «Бесогон ТВ» Нікіта Міхалков заявив, що Ялтинська кіностудія у Криму має центром молодого кіно та виробляти до 70 стрічок на рік. Про це він сказав у коментарі РІА «Новости».

 

«Мене підтримали президент і уряд, що перша кіностудія Росії в Росії гідна того, щоби вона стала полігоном для молодої режисури. Вона має володіти потужною апаратурою, транспортом, засобами зв'язку, монтажними (засобами). Тут повинен бути центр молодого кіно», - сказав пан Міхалков.

 

Він відзначив, що Крим - ідеальне місце для зйомок: «Можливо, в Криму не знімеш Нью-Йорк. Але все інше - так. Тут найбільша кількість сонячних днів. Тут є можливість з'єднувати перспективу басейну з водою і моря, де можна знімати окремо сцени, пов'язані з морськими битвами. І третє: тут є все - і моря, і гори, і поля, і степи, і водоспади. Тут є все».

 

За словами Нікіти Міхалкова, до Ялти з Москви буде перенесено російський кінофестиваль студентських та молодіжних фільмів «Свята Анна». Також він розповів, що за рік у Криму пройде міжнародний кінофестиваль «Євразійський міст», де будуть представлені картини з країн СНД, Китаю, Індії, Латинської Америки. Як повідомив пан Міхалков, президентом цього фестивалю стане сценарист і директор Будинку кіно в Москві Віктор Мережко.

 

Щодо судового процесу, пов'язаного із примусовою націоналізацією Ялтинської кіностудії, то Нікіта Міхалков заявив, що не втручатиметься в нього.

 

Як писала «Детектор медіа», у Криму окупаційною владою створено Державне унітарне підприємство Республіки Крим «Ялта-фільм». Відповідне рішення прийняла так звана «Рада міністрів Криму». Як ідеться в її розпорядженні від 29 вересня, підприємство має на меті «відродження фільмовиробництва на території Республіки Крим».

 

2 вересня Рада міністрів Криму схвалила постанову про так званий примусовий викуп Ялтинської кіностудії в республіканську власність за суму приватизації 1,3 млн гривень у її єдиного власника власника, російського бізнесмена Сергія Аршинова.

 

За словами пана Аршинова, 1 жовтня до приміщення кіностудії увірвалися люди в масках та поклали на підлогу співробітників кіностудії й компаній, що орендують її приміщення. Йому ж заявили, що на кіностудії проходить «інвентаризація».

 

Пан Аршинов і його колеги подали заяви в прокуратору і поліцію Ялти. Раніше, 25 вересня 2014 року, Сергій Аршинов звернувся до Господарського Криму суду, з позовом, у якому вимагав визнати незаконною постанову кримського парламенту про примусовий викуп Ялтинської кіностудії.

 

Тимчасово виконуючий обов'язки глави так званої Республіки Сергій Аксьонов прокоментував претензії колишніх власників кіностудії так: «Нехай звертаються куди завгодно. Рішення (щодо націоналізації. - ТК) ухвалила Рада міністрів Криму. Рішення незворотнє, хто б яку позицію не займав. Однозначно цей процес буде доведений до логічного завершення. Ялтинська кіностудія працюватиме в інтересах країни і Криму. На ній будуть знімати фільми. Цільове призначення збережеться. Ніяких торгових павільйонів, перепрофілювання не буде».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду