З 16 жовтня - «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді

З 16 жовтня - «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді

13 Жовтня 2014
6928
13 Жовтня 2014
15:58

З 16 жовтня - «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді

6928
З 16 жовтня - «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді
З 16 жовтня - «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді

16 жовтня продовжиться хода містами і кінотеатрами України акції «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова»: тепер мініфестиваль показуватиметься у місті Ужгород.

 

Організований за участі Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка, «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» буде проведений вже вп'яте: перед цим акція проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську та Луцьку. Мініфестиваль має на меті широкого розголосу щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії з ціллю демонстративно засудити, чим залякати «інакомислячих».

 

Відкриватиме ужгородський «Тиждень...» в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок (площа Театральна, 8) фільм Олега Сенцова «Гамер».

 

«Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» покаже шість різних українських фільмів - від художніх музичних комедій («Трубач») до історичних драм («Параджанов») та актуальних документальних фільмів про війну  (альманах короткометражок «Вавілон'13»).

 

«Різножанровість та тематична розлогість презентованих стрічок окреслить індустріальну та художню картину українського кінематографічного сьогодення, адже кожний із фільмів «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова » вже мав і прокатну, і фестивальну долю, показуючись і на фестивалях класу «А» («Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія») і на багатьох міжнародних кінофестивалях («Істальгія»)», - зазначають організатори показу.  

 

«Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в Ужгороді:

-16 жовтня 19.00 - «Гамер» (реж. Олег Сенцов)

-17 жовтня 19.00 - «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко)

-18 жовтня 19.00 - «Істальгія» (реж. Дар'я Онищенко)

-19 жовтня 19.00 - «Трубач» (реж. Анатолій Матешко)

-20 жовтня 19.00 - «Параджанов» (реж. Олена Фетісова, Серж Аведікян)

-21 жовтня 19.00 - альманах короткометражної документалістики «Вавилон'13».

 

На акції буде присутня організатор «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова»  Анна Паленчук, також планується присутність представніка фільма «Гамер».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду