Нардеп Олесь Доній закликав журналістів та політиків «захистити “Шустер live”»

Нардеп Олесь Доній закликав журналістів та політиків «захистити “Шустер live”»

7 Жовтня 2014
7474
7 Жовтня 2014
12:18

Нардеп Олесь Доній закликав журналістів та політиків «захистити “Шустер live”»

7474
Нардеп Олесь Доній закликав журналістів та політиків «захистити “Шустер live”»
Нардеп Олесь Доній закликав журналістів та політиків «захистити “Шустер live”»

Представник фракції «Суверенна європейська Україна», народний депутат України Олесь Доній висловив занепокоєння можливим вилученням програми «Шустер live» з ефіру Першого національного. Про це він заявив сьогодні, 7 жовтня, під час позачергового засідання Верховної Ради, повідомляє «Укрінформ».

 

«Я ніколи не думав, що мені доведеться захищати за часів після Майдану інформаційну програму. Я занепокоєний тим, що УТ-1 намагаються викинути програму Шустера, до якого може ставитися хто і як завгодно, але це одна з найбільших програм. І в період виборів виключати одну з найбільших інформаційних програм - це, перепрошую, якраз боротьба зі свободою слова, а не навпаки», - зазначив Олесь Доній.

 

При цьому нардеп висловив переконання, що на захист програми «Шустер live» повинні встати всі журналісти та політики.

 

Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску «Шустер live» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія «починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня». Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого «шантажем в прямому ефірі» і зазначив, що з 6 жовтня програми «Шустер live», «Слідство.інфо», «Про головне» та «Національні дебати» дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону «Про вибори». Згідно з ним НТКУ зобов'язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

 

6 жовтня Зураб Аласанія анонсував зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів. Відповідно до змін, програма «Шустер live» не була вилучена з ефіру. «З 6 жовтня програма переміщається на більш пізній час, 21.40, а з 13 жовтня - на ранковий прайм, 9.30. Час виходу п'ятничних програм не змінюється», - повідомив пан Аласанія.

 

Як писав сайт «Вибори і ЗМІ», Національною телекомпанією України (НТКУ) і Національною радіокомпанією України (НРКУ) надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному «Правий сектор», за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега Ляшка. ВО «Свобода» іде п'ятою у цьому переліку, «Батьківщина» - сьомою, Блок Петра Порошенка - дев'ятнадцятим.

 

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та  формату «Шустер live» автори «Детектор медіа» висловили у таких публікаціях, як «"Шустер live: "Маніпуляції крадькома"»"Шустер live": піар в одні ворота»,«Кандидати у президенти в "Шустер live": презентація замість дискусії», «"Шустер live": замістити не можна залишити» та інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7474
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
смотрю и плачу
3459 дн. тому
Не знаю я,что там с клоунами,но помнится что Савик Шустер всегда когда хотел внезапно уходил с каналов и внезапно по разнорядке сверху там или сям возникал. В данный момент складывается очень интересная ситуация: коммерческая "джинсово"-договорная говорильня Шустера пытается указывать,используя в том числе и админресурс, что когда и как вещать государственному каналу,существующему на деньги налогоплательщиков. От этого всего так и веет духом демократии.... Нет,ну нынешнюю нервозность Савика можно понять: медиаплан под выборы составлен,бабло уже видимо за показ нужных лиц ,якобы случайно попавших в эфир и говорящих ну совсем не по сценарию получено и даже потрачено,а тут ведь такой облом: руководитель Первого Национального решил соблюсти Закон Украины о выборах. Закон поменять нельзя,так надо ну хоть кого-то сделать виноватым....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду