Українські режисери Мирослав Слабошпицький та Вікторія Трофименко здобули призи фестивалю «Кіношок»

Українські режисери Мирослав Слабошпицький та Вікторія Трофименко здобули призи фестивалю «Кіношок»

1 Жовтня 2014
7254
1 Жовтня 2014
16:45

Українські режисери Мирослав Слабошпицький та Вікторія Трофименко здобули призи фестивалю «Кіношок»

7254
Українські режисери Мирослав Слабошпицький та Вікторія Трофименко здобули призи фестивалю «Кіношок»
Українські режисери Мирослав Слабошпицький та Вікторія Трофименко здобули призи фестивалю «Кіношок»

На ХХІІІ Відкритому фестивалі кіно країн СНД і Балтії «Кіношок» приз за кращу режисуру отримав український режисер Мирослав Слабошпицький (фільм «Плем'я»), за кращий сценарій - Вікторія Трофименко (фільм «Брати.Остання сповідь»), яка також є режисером цього фільму. Про це повідомляє видання «Російська газета».

 

Фестиваль відбувався з 21-30 вересня у місті Анапа (Росія).

 

Головну нагороду конкурсу «Кришталеву розу» здобула грузинська стрічка «Кукурудзяний острів» Георгія Овашвілі, який до того став тріумфатором фестивалю у Карлових Варах (Чехія). Оператор цієї ж картини Елемер Рагайі був нагороджений призом за кращу операторську роботу.

«Приз за кращу режисуру отримав український режисер Мирослав Слабошпицький за соціальну драму «Плем'я», яка шокувала багатьох. Творець іншої картини з України «Брати. Остання сповідь» Вікторія Трофименко отримала приз за кращий сценарій», - повідомляє видання.

 

Нагадаємо, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького розповідає про життя в інтернаті для людей з вадами слуху, де діє кримінальна організація «Плем'я». Фільм був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою, однак 9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм «Поводир» Олеся Саніна.

 

Раніше стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

 

15 вересня стало відомо, що стрічку «Плем'я» визнано найкращим повнометражним фільмом міжнародного Міланського кінофестивалю.

 

Фільм «Плем'я» був представлений в програмі Міжнародних кінофестивалів в Сан-Себастьяні (Іспанія) та Торонто (Канада). Стрічку ще буде змагатися за нагороди у Варшавському міжнародному кінофестивалі та Міжнародному кінофестивалі у Гамбурзі (Німеччина).

 

Стрічка «Брати.Остання сповідь» Вікторії Трофименко є екранізацією твору шведського письменника Торґні Ліндґрена «Джмелиний мед». Цей фільм є «міжкультурним експериментом»: реалії шведської сім'ї перенесено у високогір'я стародавніх Карпат. На перший погляд, ця природа і високі почуття - рай. Однак «Джмелиний мед» - це десятиліття страждань двох немічних братів, серця яких крають не так хвороби, як непримиренний двобій.

 

Стрічка брала участь у Багдадському міжнародному кінофестивалі, Індійському  міжнародному кінофестивалі, була визнана найкращим дебютом на Румунському кінофестивалі, здобула дві нагороди Московського міжнародного кінофестивалю. Крім того, задіяній у стрічці  актрисі Наталці Половинці вручили «Срібного Георгія» за найкраще виконання жіночої ролі. «Детектор медіа» відвідувала знімальний майданчик стрічки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду