Заступник гендиректора Центру Довженка просить Мінкультури роз’яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду голови

Заступник гендиректора Центру Довженка просить Мінкультури роз’яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду голови

29 Вересня 2014
8101
29 Вересня 2014
19:32

Заступник гендиректора Центру Довженка просить Мінкультури роз’яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду голови

8101
Заступник гендиректора Центру Довженка просить Мінкультури роз’яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду голови
Заступник гендиректора Центру Довженка просить Мінкультури роз’яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду голови

Заступник гендиректора з питань оренди та розвитку Центру Довженка, одна з претендентів на посаду голови Національного Центру ім. Довженка Світлана Коробіна просить Міністерство культури роз'яснити ситуацію щодо конкурсу на посаду очільника Центру. Про це пані Коробіна розповіла у коментарі «Детектор медіа».

 

За її словами, Світлана Коробіна підготувала з цього приводу запит на ім'я міністра культури Євгена Нищука. «Як мені стало відомо з засобів масової інформації, конкурс на посаду генерального директора Центру було спочатку призупинено, а надалі відмінено. Однак  жодних офіційних повідомлень я як учасник конкурсного відбору не отримала», - розповіла заступник гендиректора.

 

Також вона додала, що Центр перебуває в стані, який вимагає негайного втручання, оскільки установі загрожує знищення. Особливо важливо, акцентує пані Коробіна, зберегти кінофонд як візуалізовану історію України. «Вероніка Федорчук (генеральний директор Центру. - ТК) позбавила мене можливості виконувати мої посадові обов'язки. Я не маю можливості отримувати ніякої економічної інформації, не можу ознайомитися зі штатним розписом, зі змінами до нього. Розпорядження стосовно роботи з орендарями подаються поза моєю спиною», - навела приклади пані Коробіна.

 

Нагадаємо, Вероніка Федорчук не була присутня на зборах трудового колективу Центру Довженка у березні та не брала участі у відкритому конкурсі на посаду голови Центру.

 

11 серпня пані Федорчук подала заяву до Броварського міжрайонного суду Київської області. У ній позивач вимагає від Міністерства культури України укласти із нею контракт. Суд під головуванням А. Д. Телепенька постановив відкрити провадження у вказаній справі та призначив справу до судового розгляду 4 вересня. Жодних інших ухвал за цією  справою в Єдиному державному реєстрі судових рішень не внесено.

 

«Детектор медіа» готова надати можливість висловити свою точку зору Вероніці Федорчук.

 

Нагадаємо, у березні колектив державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» звернувся з вимогою провести відкритий конкурс на посаду гендиректора Центру. 27 червня Міністерство культури України оголосило конкурс. 7 серпня експертна комісія розглянула чотири заявки претендентів на посаду гендиректора Національного центру Олександра Довженка, які надійшли до Міністерства культури. Після голосування членами експертної комісії до конкурсу було допущено двох заступників гендиректора Центру Світлану Коробіну та Івана Козленка. На початку вересня комісія мала заслухати бізнес-плани обох претендентів та рекомендувати одного з них міністру культури на посаду гендиректора Центру Довженка.

 

13 вересня заступник генерального директора державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка», один із учасників конкурсу на посаду очільника Центру Іван Козленко публічно повідомив, що конкурс на заміщення посади гендиректора Центру Довженка призупинено через суд. 24 вересня пан Козленко повідомив, що шукає нову роботу, оскільки не згодний з процедурою проведення конкурсу, не бачить можливостей подального розвитку Центру та не може виконувати свої обов'язки через «хабарництво», «корупцію» та бюрократію.

 

«Детектор медіа» звернулася до Міністерства культури по коментар щодо цієї ситуації та чекає на відповідь. 

 

«Детектор медіа»

Фото зі сторінки Світлани Коробіної на Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8101
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій Бей-Безпалько
3476 дн. тому
На початку 2013 року, я працюючи головним інженером опинився в абсолютно аналогічній ситуації, про яку пише Коробіна: мене було фактично відсторонено і від інформації, і від прийняття рішень. При цьому Федорчук ще й казала мені: "А чого Ви хвилюєтеся, я ж не примушую Вас щось підписувати -- за все відповідатиму я!". Тому я цілком вірю написаному Світланою Віталіївною. Ось тільки тоді 2 роки тому вона була по інший бік барикади, в усьому підтримуючи Федорчук і Козленка. Тепер, цілком за Мартіном Німьоллером, "прийшли" і за Світланою Віталіївною. Але мені чомусь не дуже хочеться злорадіти: шкода підприємства, де пропрацював понад 13 років, шкода колективу, який був розігнаний за останні 3 роки. Може "Телекритика" надасть можливість висловитися мені, для об'єктивності і неупередженості? Я багато чого можу розповісти, а головне -- документально довести - про те, що відбувалося за "турнікетами" Центру останніми роками. Думаю, при бажанні не важко буде зі мною зв'язатися: я в підпіллі не ховаюся.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду