У Чернівцях протестували проти зйомок серіалу Star Media «За законами воєнного часу»

У Чернівцях протестували проти зйомок серіалу Star Media «За законами воєнного часу»

19 Вересня 2014
10396
19 Вересня 2014
09:27

У Чернівцях протестували проти зйомок серіалу Star Media «За законами воєнного часу»

10396
У Чернівцях протестували проти зйомок серіалу Star Media «За законами воєнного часу»
У Чернівцях протестували проти зйомок серіалу Star Media «За законами воєнного часу»

18 вересня в Чернівцях відбулась акція протесту проти зйомок стрічки «За законами воєнного часу», у якій взяли участь активісти групи «Чернівчани» та інші мешканці обласного центру. Про це повідомляє офіційний сайт Чернівецької облдержадміністрації (ОДА).

 

Акція проти зйомок фільму «За законами воєнного часу», який чернівчани називають російським, пройшла в Чернівцях вдруге. 15 вересня громадські активісти вже висловлювали протест щодо зйомок стрічки на території міста. Втім знімальна група продовжила роботу як в приміщенні обласної ради, так і на території Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

 

Цього разу активісти групи «Чернівчани» написали звернення до Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної державної адміністрації з проханням вжити заходів щодо припинення зйомки кінострічки, а також надати для ознайомлення документи, що дають дозвіл на зйомки фільму.

 

Голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк напередодні акції звернувся до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з проханням вжити дієвих заходів щодо заборони зйомок фільму на території Чернівецької області. Відповідне звернення було також надіслане на адресу Державного агентства України з питань кіно.

 

Текст звернення був зачитаний під час акції протесту на вул. Шкільній обласного центру начальником управління суспільних комунікацій облдержадміністрації Мариною Тимофійчук-Степановою

 

Видання LB.ua зазначає, що активісти під час акції не намагалися зірвати зйомки, про конфлікти зі знімальною групою також не повідомляється.

 

 У головних ролях у серіалі знімаються Катерина Клімова і Олександр Панкратов-Чорний

 

Серіал «За законами воєнного часу» знімає російсько-українська компанія Star Media, йдеться на сайті продакшну. За жанром це воєнно-історична драма. Всього буде відзнято 12 серій. Режисер - Максим Мехеда. Продюсери - Артем Доллежаль і Влад Ряшин. Серіал повинен вийти у 2015 році. Зйомки стрічки уже пройшли у Києві.

 

Нагадаємо,  16 вересня Держкіно України скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду