Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні

Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні

15 Вересня 2014
7079
15 Вересня 2014
09:55

Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні

7079
Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні
Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні

Ув'язнений у СІЗО у Москві (Росія) український кінорежисер Олег Сенцов став почесним членом журі 62-го Міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні (Іспанія). Про це повідомляє Gazeta.ua.

 

Таким чином фестиваль, слідом за іншими поважними кінофорумами висловив підтримку режисерові, заарештованому російською ФСБ 10 травня у Криму за звинуваченням у підготовці терактів.

 

«Роз'яснюю: це ніяке не вшановування Сенцова, а висловлення солідарності міжнародної кіноспільноти з репресованим режисером. Вода камінь точить: такі акції на головних фестивалях світу можуть впливати на ситуацію і сприяти звільненню політв'язня», - написав на своїй сторінці у Facebook відомий російський кінокритик Андрій Плахов.

 

Акція підтримки Олега Сенцова пройшла під час міжнародного  кінофестивалю у Венеції, що нещодавно закінчився.

 

Нагадаємо, Київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість» висловив підтримку ув'язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову та запросив його до складу міжнародного журі наступного фестивалю, що відбудеться з 25 жовтня по 2 листопада.

 

12 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, що наполягає на негайному звільненні української льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова в рамках мінських домовленостей від 5 вересня.

 

8 серпня Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду