До 2016 року державні кіностудії розпоряджатимуться коштами за оренду самостійно

14 Вересня 2014
7556
14 Вересня 2014
15:28

До 2016 року державні кіностудії розпоряджатимуться коштами за оренду самостійно

7556
До 2016 року державні кіностудії розпоряджатимуться коштами за оренду самостійно

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови «Про внесення змін Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу», повідомляється на сайті Міністерства культури.

 

Цим документом передбачено тимчасово до 31 грудня 2016 року дозволити ряду підприємств кінематографії залишати сто відсотків надходжень від оренди майна, що знаходиться в управлінні студій, на нагальні потреби. Серед них - ремонт основних фондів, обладнання павільйонів тощо.

 

Відповідне засідання Уряду відбулося 10 вересня. «У час, коли Україна відзначає день українського кіно та 120-річний ювілей з дня народження Олександра Довженка, та попри важкий час, який нині переживає Україна, надзвичайно важливо підтримувати кіно» - зазначив Міністр культури України Євген Нищук.

 

За словами пана Нищука, ухвалення постанови сприятиме покращенню матеріального становища, зокрема, Національної кіностудії ім. О. Довженка. Цей документ стосуватиметься  також ДП «Укркінохроніка», ДП  «Національна кінематика України» та ДП «Національний центр Довженка».

 

Самі кінематографісти щодо цієї постанови налаштовані песимістично. Серед них - заступник генерального директора Центру Довженка заступник Центру Іван Козленко. Як він відзначив під час дискусії «Українське кіно: стратегія на майбутнє» 12 вересня, постанова обмежує керівників підприємств щодо звільнення зайвих працівників.

 

Як відомо, стан майна й фінансові прибутки державних кіностудій викликають нарікання їхніх керівників.

 

Проект постанови був розроблений Міністерством культури України відповідно до результатів нарад та консультацій з громадськістю. Зокрема, кіноспільнота  висловила необхідність використання коштів отриманих від оренди державного майна на реалізацію статутних завдань та оновлення матеріально-технічної бази державними підприємствами в галузі кінематографії, що в свою чергу, забезпечить виробництво якісних національних фільмів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду