На 2015 рік Держкіно потребує 300 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

13 Вересня 2014
9190
13 Вересня 2014
10:53

На 2015 рік Держкіно потребує 300 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

9190
На 2015 рік Держкіно потребує 300 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

Аби завершити розпочаті проекти й профінансувати включені до Програми виробництва і розповсюдження фільмів та запустити нові за результатами майбутнього пітчингу на 2015 name="_GoBack">рік Державне агентство України з питань кіно потребує близько 300 млн. грн.. Про це заявив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко під час майстеркласу «Держкіно дає гроші на кіно (?)(!)», який відбувся 12 вересня в рамках фестивалю «ГогольFest». Водночас він зазначив, що наразі йде формування держбюджету на 2015 рік і точний обсяг фінансів для потреб кіногалузі ще не визначено.

 

Нагадаємо, цього року видатки з держбюджету 2014 року на кіно було зменшено. За словами пана Іллєнка, у підсумку на виробництво і розповсюдження залишилося трохи більше  59 млн. грн.  12 вересня під час дискусії «Українське кіно: стратегія на майбутнє» Пилип Іллєнко повідомив, що днями Держкіно отримало ще 4 млн.грн. на фінансування українських стрічок.

 

Нагадаємо, у серпні уряд виділив 15,5 млн. грн. До цього за більш ніж півроку, за словами пана Іллєнка, кінематографісти отримали близько 2 млн. грн.

 

Голова Держкіно відзначив, що наразі відомство, яке він очолює, намагається забезпечити безперебійне фінансування розпочатих проектів у тому обсязі коштів закладених у держбюджет, який залишився після зменшення видатків на кіно. Водночас частина проектів отримає кошти вже наступного року.

 

Нагадаємо, у серпні низка кінематографістів висловила занепокоєння можливим скороченням обсягів фінансування українського кіно на 2015 рік.

 

Пилип Іллєнко також зазначив, що на майбутнє Держкіно перегляне обсяги фінансування фільмів. «Ми більше не будемо запускати у виробництво короткометражні фільми з бюджетом в 1 мільйон гривень і більше», - відзначив пан Іллєнко. Він також сказав, що у Держкіно є порозуміння з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення і він вдячний її членам за співпрацю.

 

Як писала «Детектор медіа», голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що вважає за доцільне відмовитися від виробництва державним коштом прокатного кіно на користь патріотичних серіалів.

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду