Українське кіно має формувати державницький світогляд - віце-прем’єр Сич

Українське кіно має формувати державницький світогляд - віце-прем’єр Сич

12 Вересня 2014
8010
12 Вересня 2014
13:17

Українське кіно має формувати державницький світогляд - віце-прем’єр Сич

8010
Українське кіно має формувати державницький світогляд - віце-прем’єр Сич
Українське кіно має формувати державницький світогляд - віце-прем’єр Сич

Віце-прем'єр-міністр Олександр Сич переконаний, що  українське суспільство потребує вітчизняного кіно, здатного підтримати дух народу в боротьбі з агресором і сформувати державницький світогляд у кожного громадянина. Про це він сказав під час урочистих заходів з нагоди 120-ї річниці від дня народження українського кінорежисера, письменника Олександра Довженка. Про це повідомляється на «Урядовому порталі».

 

«За допомогою українського кіно ми маємо звеличувати власний спосіб життя, наповнений християнськими, родинними, національними та загально гуманістичними цінностями», - підкреслив пан Сич.

 

Також він відзначив особливу роль Олександра Довженка у становленні українського кіно - як людини, що зуміла за складних умов творити мистецтво, наповнене українським духом.

 

Щодо актуальних питань кіногалузі, Олександр Сич наголосив на необхідності реформування бюрократичної системи. «Найбільша проблема українського кіно - не у відсутності коштів, політичній, економічній або воєнній кризі, а в непробивній стіні чиновницької інерції, яку ми спроможні зруйнувати лише спільно з громадою», - сказав віце-прем'єр-міністр.

 

Нагадаємо, новопризначений голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у інтерв'ю «Детектор медіа» зазначив: «Я вважаю, що кінематограф має відігравати серйозну роль у формуванні нації шляхом формування спільних ідей та архетипів. Нам зараз цього бракує, нам бракує національного героя, нам бракує фільмів, в яких розповідаються історії про нас самих».

 

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду