Кінофестиваль «Молодість» покаже нове російське «Кіно морального спротиву»

Кінофестиваль «Молодість» покаже нове російське «Кіно морального спротиву»

11 Вересня 2014
8088
11 Вересня 2014
20:37

Кінофестиваль «Молодість» покаже нове російське «Кіно морального спротиву»

8088
Кінофестиваль «Молодість» покаже нове російське «Кіно морального спротиву»
Кінофестиваль «Молодість» покаже нове російське «Кіно морального спротиву»

Київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість», що пройде 44-й раз з 25 жовтня по 2 листопада, поза конкурсом покаже нове російське кіно, що підтвердить існування іншої Росії. Про це сьогодні, 11 вересня, повідомив на прес-конференції генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, передає «Укрінформ».

 

За його словами, серед багатьох позаконкурсних програм чи не найактуальнішою буде російська програма «Кіно морального спротиву».

 

«Ми дуже вдячні тим нашим колегам і митцям у Росії, які зайняли абсолютно чітку позицію в підтримці України, починаючи від питання анексії Криму і до сьогоднішніх подій. В цій програмі є дуже сильні фільми, які показують іншу Росію і існування в Росії розуміння, в якому стані є країна під диктатурою Путіна, яка сьогодні існує і в інформаційному просторі. Ми хочемо показати і інших людей, і іншу программу», - підкреслив він.

 

Андрій Халпахчі повідомив, що серед фільмів програми - учасник повнометражного міжнародного конкурсу кінофестивалю «Молодість» , фільм «Класс коррекции» Івана Твєрдовського, який переміг як кращий дебют на російському кінофестивалі «Кінотавр», а також отримав приз як кращий фільм програми «Схід-Захід» фестивалю в Карлових Варах (Чехія).

 

Крім того, ведуться перемовини про показ фільму Андрія Кончаловського, який, за словами пана Халпахчі, «зайняв дуже цікаву позицію щодо України і щодо стану Росії». «Молодість» також дуже цікавить фільм «Левіафан» російського режисера Андрія Звягінцева, який згоден приїхати на фестиваль, зазначив директор.

 

«Я дуже сподіваюся на приїзд Лії Ахеджакової і деяких інших митців. І дуже щасливий, що те покоління молодих російських кінематографістів, яке виховувалося на кінофестивалі "Молодість", сьогодні зайняло абсолютно чітку позицію щодо російсько-українських відносин», - підкреслив Андрій Халпахчі.

 

Нагадаємо, Київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість» висловив підтримку ув'язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову та запросив його до складу міжнародного журі фестивалю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8088
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду