Наливайченко запевняє, що Сенцов і Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими

Наливайченко запевняє, що Сенцов і Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими

10 Вересня 2014
7101
10 Вересня 2014
12:53

Наливайченко запевняє, що Сенцов і Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими

7101
Наливайченко запевняє, що Сенцов і Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими
Наливайченко запевняє, що Сенцов і Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими

Український режисер Олег Сенцов, якого  затримали в травні в Криму, і льотчиця Надія Савченко є в списках затриманих для обміну полоненими, який передбачений в рамках мінських домовленостей. Про це заявив перед початком засідання Кабінету міністрів України голова СБУ Валентин Наливайченко, пише видання «Крим. Реалії».

 

«Сенцов, Савченко, Микола Карпюк, всі наші громадяни. Вони є в списках громадян України, які мають бути повернені як ті, що були викрадені або незаконно утримувалися або переслідувані», - заявив пан Наливайченко.

 

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що на базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України з 6 вересня розпочався обмін полоненими. Однак, як повідомила ЗМІ сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан, її брата в списках полонених для обміну немає.

 

Водночас начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників Василь Вовк заявив, що, вивчивши відкриту в Росії справу щодо українського пілота Надії Савченко, СБУ прогнозує, що росіяни не захочуть її віддати під час обміну заручниками за принципом «всі на всіх».

 

Нагадаємо, 8 серпня, Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

27 серпня суд у Росії відмовився відпустити під заставу і продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко, звинуваченої у вбивстві російських журналістів. 2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін наполягає, що українська льотчиця  потрапила в полон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду