У Бішкеку зірвали показ фільму про Євромайдан, вимкнувши світло – ЗМІ

У Бішкеку зірвали показ фільму про Євромайдан, вимкнувши світло – ЗМІ

26 Серпня 2014
4134
26 Серпня 2014
17:22

У Бішкеку зірвали показ фільму про Євромайдан, вимкнувши світло – ЗМІ

4134
У Бішкеку зірвали показ фільму про Євромайдан, вимкнувши світло – ЗМІ
У Бішкеку зірвали показ фільму про Євромайдан, вимкнувши світло – ЗМІ

25 серпня в Будинку кіно у Бішкеку (Киргизстан) показ документальної стрічки «20. Двадцять свідчень про переломний день протистояння на Майдані» був зірваний раптовим відключенням світла. Про це повідомляє місцеве видання Kloop.kg з посиланням на організаторів показу фільму - правозахисників з руху «Бір Дүйнө - Киргизстан».

 

Директор кінофестивалю «Бір Дүйнө - Киргизстан» Толекан Ісмаїлова сказала в інтерв'ю інтернет-виданню Kloop.kg, що дозвіл на перегляд фільму їм дав один із заступників міністра культури.

 

«Він (заступник міністра) дозволив нам по телефону. Потім прийшов [директор «Киргизфільмофонда»] Урмат Айталієв [...] і через п'ять хвилин відключили світло. Але коли журналісти виходили, вони побачили, що на першому поверсі світло горить», - сказала пані Ісмаїлова.

 

Відключенням світла, на думку організаторів, відбулося внаслідок втручання з боку Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ). Принаймні на заборону з цього органу посилалися працівники Будинку кіно, «Киргизфільмофонду» та Міністерства культури в розмові з пані Ісмаїловою.

 

Як повідомляє видання Kloop.kg, у прес-службі ДКНБ не стали коментувати висловлювання правозахисниці, аргументувавши відмову відсутністю інформації.

 

Сам глава «Киргизфільмофонд» Урмат Айталієв сказав у коментарі Kloop.kg, що показ не відбувся через технічні негаразди в кафе на першому поверсі Будинку кіно: «Я подивився цей фільм, нічого страшного в ньому немає. Я прибув туди на запрошення Толекан (Ісмаїлової. - ТК). Як мені пояснили інженери, внизу в кафе щось згоріло. Сьогодні сказали, що вже до обіду там почне працюватиме електробригада », - сказав він.

 

У «Киргизфільмофонде» наполягають на тому, що ГКНБ і правоохоронні органи не мають ніякого відношення до відключення світла у Будинку кіно, повідомляє киргизстанське видання.

 

Документальний фільм «20. Двадцять свідчень про переломний день протистояння на Майдані» режисера Максима Спасова був створений громадською ініціативою «Євромайдан SOS», інтернет-телебаченням Ukrlife.TV та Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Він нещодавно був продемонстрований в рамках Першого фестивалю історичного документального кіно в Київській фортеці. Переглянути фільм можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду