Команда «Громадського телебачення» обирає Наглядову раду

23 Серпня 2014
8781
23 Серпня 2014
18:52

Команда «Громадського телебачення» обирає Наглядову раду

8781
Команда «Громадського телебачення» обирає Наглядову раду

Команда «Громадського телебачення» звернулася до медіаорганізацій, редакцій, окремих журналістів та громадян із проханням запропонувати кандидатів для їх Наглядової ради. Про це йдеться в тексті повідомлення Hromadske.TV.

«Наглядова Рада - дорадчий орган, завдання якого - моніторити та контролювати діяльність Громадського щодо дотримання редакційної політики та статуту, виконання завдань, - зазначено в статуті «Громадського телебачення». - Наглядова Рада складатиметься з 5-7 членів, які мають особливі досягнення у справі розвитку суспільного (громадського) мовлення, медійних інституцій, медійного права, свободи слова, верховенства права та демократії».

Члени Наглядової ради «Громадського» будуть обрані на три роки Редакційною радою з переліку запропонованих кандидатів.

Пропозиції в обсязі не більше трьох кандидатур журналісти «Громадського» просять надсилати на на адресу hromadske.naglyadova@gmail.com до 5 вересня 2014 року. У листі вони просять зазначити імена та прізвища запропонованих кандидатів, від їхньої іяльності, а також контакти авторів листів.

«Ми обіцяємо врахувати всі пропозиції», - зазначили журналісти «Громадського».

 

Нагадаємо, питання про необхідність Наглядової ради постало після історії звільнення з «Громадського» відомого журналіста й телеведучого Данила Яневського. Як стало відомо 31 липня, що редакційна рада «Громадського телебачення» відсторонила його від роботи в прямому ефірі на три місяці через «непрофесійну поведінку» під час спілкування скапом у студії з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.

 

Сам пан Яневський заявив, що виходить з числа членів громадської організації «Громадське телебачення», коментуючи лист «Громадського ТБ» про своє відсторонення, який він отримав електронною поштою.

 

Це рішення Редакційно ради викликало хвилю дискусій: частина журналістів назвала відсторонення Данила Яневського надто суворим рішенням.

 

1 серпня з'явилася нова заява редакційної ради «Громадського телебачення», у якій ішлося про те, що Данило Яневський продовжить співпрацю з «Громадським телебаченням». «Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для УСІХ ведучих "Громадського. Online", позаяк це є головний інформаційний продукт "Громадського"», - йшлося, зокрема, в повідомленні редакційної ради.

 

Однак 5 серпня Данило Яневський остаточно підтвердив своє рішення полишити «Громадське ТБ», не приставши на пропозиції редакційної ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду