Біля каналу ICTV зібрались протестувальники проти показу російських серіалів

Біля каналу ICTV зібрались протестувальники проти показу російських серіалів

21 Серпня 2014
8772
21 Серпня 2014
12:59

Біля каналу ICTV зібрались протестувальники проти показу російських серіалів

8772
Біля каналу ICTV зібрались протестувальники проти показу російських серіалів
Біля каналу ICTV зібрались протестувальники проти показу російських серіалів

Сьогодні, 21 серпня, під будівлею телеканалу ICTV у Києві відбувається протест активістів ініціативи «Економічний бойкот», які виступають проти трансляції серіалів російського виробництва на українському телебаченні. Це повідомлення каналу ZIK «Детектор медіа» підтвердила піар-менеджер телеканалу ICTV Тетяна Власова.

 

Акцію протесту проти трансляції російських серіалів анонсував канал ZIK, репортер якого Максим Осовський повинен був вести пряму трансляцію якого з-під будівлі ICTV.  На акцію до Києва мали з'їхалися активісти зі Львова, Харкова та інших міст України, повідомляє ZIK. Як стверджує видання, під стінами телеканалу ІCTV вони планували закликати зупинити російську культурну експансію. Організатори кажуть, що це перша акція такого роду і погрожують пікетувати всі телеканали, які й надалі транслюватимуть російські серіали в ефірі.

 

Як повідомила в коментарі «Детектор медіа» піар-менеджер телеканалу ICTV Тетяна Власова, станом на 12.00 під офісом каналу зібралося близько десяти осіб, які тримали українські прапори і плакати. За словами пані Власової, вони поводять себе спокійно та не перешкоджають роботі працівників ICTV. Поки що представники телеканалу не виходили до учасників акції.

 

Пізніше Тетяна Власова повідомила, що пікет скінчився.

 

Активістам не подобаються серіали з українофобом Іваном Охлобистіним

 

Нагадаємо, 31 липня засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення перервали громадські активісти, які пікетували Нацраду з вимогою припинити трансляцію в Україні російських серіалів. Близько 20 громадських активістів у супроводі телекамер увірвалися до зали засідань Нацради зі словами: «Що тут за збіговисько українофобів?» та звинуватили голову Нацради Юрія Артеменка в тому, що він у якомусь інтерв'ю нібито виступив за зменшення кількості українських серіалів і збільшення кількості російських. У руках вони тримали плакат «Ні телевізійній окупації». Пізніше керівництво Нацради зістрілось з представниками протестувальників для вироблення позиції щодо трансляції російського продукту.

 

«Детектор медіа»

Фото - активіста Олега Радика

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8772
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду