У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному

У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному

21 Серпня 2014
8699
21 Серпня 2014
11:54

У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному

8699
У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному
У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному

Вчора, 20 серпня, у Києві відкрили меморіальну дошку українському письменникові Павлу Загребельному з нагоди 90-річчя його народження. Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

 

Відкриття меморіальної дошки відбулося з ініціативи і за участі сім'ї письменника та його колег. Встановити її було вирішено на  фасаді будинку по вулиці Терещенківській, 5, у якому письменник жив протягом 1977-1999 років.

 

«Павло Загребельний не лише відомий на весь світ український письменник, а й справжній киянин: щоб захищати Київ, він добровольцем пішов на війну. Я впевнена, якби він був живий зараз, то обов'язково брав участь у зимових подіях на Майдані та нинішніх на Сході України. Столична влада шанує всіх героїв - як теперішніх, так і тих, які відстоювали незалежність у минулому», - повідомила депутат Київської міської ради Ганна Старостенко.

 

Вона додала, що честь Павла Загребельного також планується перейменувати бібліотеку в Деснянському районі столиці.

 

Павло Загребельний - автор романів та повістей «Диво», «Роксолана», «Ярослав Мудрий», Герой України, лауреат Державної премії СРСР та Шевченківської премії.

 

25 серпня письменникові виповнилося б 90 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду