Уряд відновив фінансування українського кіновиробництва через Держкіно

Уряд відновив фінансування українського кіновиробництва через Держкіно

15 Серпня 2014
8020
15 Серпня 2014
13:29

Уряд відновив фінансування українського кіновиробництва через Держкіно

8020
Уряд відновив фінансування українського кіновиробництва через Держкіно
Уряд відновив фінансування українського кіновиробництва через Держкіно

13 серпня уряд  відкрив фінансування Державного агентства України з питань кіно. З державного бюджету на потреби кіновиробництва було перераховано близько 15,5 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 

«Розуміючи важливість кінематографу, як одного з найпотужніших видів мистецтва та складової культури, уряд перейнявся проблемами дефіциту українського контенту на кіно- і телеекранах. Напередодні було відкрито фінансування Держкіно для реалізації кінопроектів, які знаходяться на стадії виробництва. Продюсерським компаніям відшкодовано кошти за проведені роботи знімальних періодів національних фільмів «Плем'я», «Гніздо Горлиці», «Кавказький бурий ведмідь», «Моя бабуся Фані Каплан», «Трубач», «Толока» тощо», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

З цієї суми на просування фільмів було виділено близько 200 тис. гривень.

 

«За умови збереження позитивної динаміки фінансування кіногалузі, вже цього року вдасться завершити виробництво більше 25 стрічок. Варто відзначити, що восени цього року очікуються прем'єри трьох художніх фільмів «Плем'я» (режисер Мирослав Слабошпицький), «Поводир» (режисер Олесь Санін), «F63.9. Хвороба кохання»  (режисер Дмитро Томашпольський)», - зазначив новопризначений голова Держкіно Пилип Іллєнко, який нещодавно склав депутатські повноваження.

 

Як писала «Детектор медіа», згідно з зареєстрованим 21 липня Кабінетом міністрів України законопроектом № 4308а про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників), уряд пропонував майже вдвічі (на 55 млн 435,2 тис. грн) скоротити видатки, передбачені у 2014 році на фінансування бюджетних програм Державного агентства з питань кіно. Через це кінематографісти висловлювали своє занепокоєння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду